01 / 05 / 2024

Eyüp Kızıl Cami

Eyüp Kızıl Cami

Eyüp Belediyesi, Kızıl Camii'nin bakım ve onarım çalışmalarını tamamladı. Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın'ın tarihe ve manevi iklime sahip çıkmak adına yürüttüğü çeşitli projeler meyvesini veriyor.

Kızılırmak Güçlendirme İnşaat Limited Şirketi Kuruldu!

Kızılırmak Güçlendirme İnşaat Limited Şirketi Ümraniye’de 250.000,00 TL sermaye bedeli ile Fatih Kızılırmak tarafından kuruldu.

Kızıl Savunma Sistemleri Enerji Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Kızıl Savunma Sistemleri Enerji Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Beykoz'da 1 milyon TL sermaye bedeli ile Kenan Akdeniz tarafından kuruldu.

TOKİ Çankırı Kızılırmak’da 2+1’ler 608 bin TL , 3+1’ler 850 bin TL!

TOKİ'nin Çankırı Kızılırmak projesinde yer alan dairelerin detayları netleşmeye başladı. Peki TOKİ Çankırı Kızılırmak projesinde kaç konut yapılacak, nasıl başvurulur? İşte 10 soruda TOKİ Çankırı Kızılırmak 2022 sosyal konut projesi...

TOKİ Afyonkarahisar Kızılören’de ayda 2.280 TL’ye ev sahibi olun!

TOKİ Sosyal Konut Projeleri’nin ayrıntıları hala merak edilmekte. TOKİ Afyonkarahisar’ın Kızılören ilçesinde de projeye başlayacak. Peki TOKİ Afyonkarahisar Kızılören Sosyal Konut Projesi’nin detayları neler? İşte ayrıntılar…

Kızılırmak Emlak Müdürlüğü Samsun'da 7 adet arsa satacak!

Kızılırmak Emlak Müdürlüğü, Samsun ili, Atakum ilçesi,İncesu Mahallesinde yer alan toplam 7 adet arsayı ihale ile satacak.

Kızıl Temizlik İnşaat Ve Otomotiv Limited Şirketi kuruldu!

Kızıl Temizlik İnşaat Ve Otomotiv Limited Şirketi Avcılar’da  500 TL  sermaye bedeli ile Aziz Umut Sırma tarafından kuruldu.

Kızıllar Metal İnşaat Danışmanlık Tedarik Ürünleri Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Kızıllar Metal İnşaat Danışmanlık Tedarik Ürünleri Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Bahçelievler’de  50 bin TL sermaye bedeli ile Fırat Kızıl tarafından kuruldu.

Eyüp Akbal: BDDK yola güçlü şirketlerle devam edecek!

FuzulEv Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Akbal, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu tarafından (BDDK) 21 faizsiz konut şirketinin tasfiyesinin tasarruf finansman sistemini daha da güçlendireceğini ve vatandaş adına riski sıfıra indirmek için gerekli olduğunu söyledi.

Kızıl Kartal İnşaat Ve Gayrimenkul Danışmanlığı Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Kızıl Kartal İnşaat Ve Gayrimenkul Danışmanlığı Ticaret Limited Şirketi bugün Güngören'de 1 milyon TL sermaye bedeli ile Mohsen Rezaeı tarafından kuruldu.

Yeni Eyüp Evleri satılık!

Eyüpsultan'da yükselen Yeni Eyüp Evleri lansmana özel fiyatlarla satışta. Fırsatların devam ettiği projede fiyatlar 561 bin TL'den başlıyor...

Kızıl Yol Yapı Mühendislik İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Kızıl Yol Yapı Mühendislik İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Bağcılar'da 500 bin TL sermaye bedeli ile İbrahim Halil Kızıl tarafından kuruldu.

Sivas Kızılırmak İlkokulu'nun yıkılıp cami yapılması mecliste!

Sivas'ta bulunan Kızılırmak İlkokulu'nun yıkılarak yerine cami yapılması kararı meclis gündemine taşındı. CHP'li Karasu konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Selçuk Arslan'ın kızına miras kumpası!

İngiltere’de mağaza zinciri olan Selçuk Arslan, beyin tümöründen yaşamını yitirdi. Çinli sevgilisi hasta yatağında iş adamına kağıt imzalatıp kızını tüm mirastan devre dışı bıraktı.

Eyüp Kızıl Cami Haberi

Eyüp Kızıl Cami

Kızıl Mescit veya Kiremitçi Süleyman Mescidi olarak da bilinen Kızıl Camii'nin bahçesi, türbesi ve iç bölümünün bir kısmının bakımı tamamlandı.



Karşısında Sokollu Mehmet Paşa Çeşmesi (1571) arkasında Afife Hanım Tekkesi ve kuzey tarafındaki Cafer Paşa Medresesiyle çevrili 1531 tarihinde Kiremitçi Süleyman Çelebi tarafından inşa edilen mescid çiçekleri ve küçük türbesiyle yeni görünümüne kavuştu. Batı cephesindeki ince kırmızı tuğladan inşa edildiği poligonal minaresinden dolayı Kızıl Mescit adını alan cami, haziresinde pan şairi Defterdar Enderun Fazıl Hüseyin Tatar-Zâde İbrahim kulu, Morali Hüseyin Efendinin oğlu Derviş Mehmed Emin Efendi, Şah Mektebi'nin baş halifesi Hafız Ömer Efendi gibi önemli isimleri bulunduruyor. Cami, kesme taş ve tuğlalarıyla dikkat çekiyor. Ahşap minberini Feyzullah Nafiz Efendi'nin eşi Hace Fâtıma Hanım koymuş, avlusundaki taş tekneyi de 18652 de...