03 / 05 / 2024

eyüp teleferik hattı

eyüp teleferik hattı

Eyüp'ün simgelerinden olan teleferik hattına yenileri eklenecek. Remzi Aydın, "bacasız sanayi" olarak nitelediği teleferik projelerinin, ekonominin canlanmasına katkısının yanında kültürel ve sosyal iletişimi de sağladığına işaret etti.

Pierre Loti'ye 2 yeni teleferik hattı gelecek!

Eyüp'e nefes aldıracak proje için geri sayım başladı. Yıllık 3 milyon ziyaretçi alan Pierre Loti'ye 2 yeni teleferik hattı geliyor. Projede, metro, tramvay ve meydan düzenlemesi de var.

Kadir Topbaş, Eyüp projelerini tanıttı!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, AK Parti Eyüp İlçe Başkanlığı'nın düzenlediği toplantıda STK Temsilcileri ile buluştu. Topbaş, burada Eyüp ilçesi için düşündüğü projeleri açıkladı...

Kartepe teleferik hattı 2 yılda tamamlanacak!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının Sanayi İşbirliği Programı (SİP) kapsamında ihale edilecek Kartepe Teleferik Hattı Projesi'nin 2023 yılında tamamlanarak hizmete açılması planlanıyor.

Bayrampaşa-Eyüp Tramvay Hattı 8 soruda tüm detaylarıyla!

Bayrampaşa-Eyüp Tramvay Hattı nereden geçecek? Bayrampaşa-Eyüp Tramvay hattının uzunluğu kaç kilometre? İşte Bayrampaşa-Eyüp Tramvay Hattı 8 soruda tüm detaylarıyla...

Eyüp-Bayrampaşa Tramvay Hattı 8 soruda tüm detaylarıyla!

Eyüp-Bayrampaşa Tramvay Hattı nereden geçecek? Eyüp-Bayrampaşa Tramvay hattının uzunluğu kaç kilometre? İşte Eyüp-Bayrampaşa Tramvay Hattı 8 soruda tüm detaylarıyla...

Eyüp-Bayrampaşa Tramvay Hattı için düğmeye basıldı!

Eyüp-Bayrampaşa Tramvay Hattı için çalışmalar başlatıldı. Hattın 2 yıl içinde tamamlanarak hizmete açılması planlanıyor...

Eminönü-Eyüp-Alibeyköy Tramvay Hattı'nda son durum!

Alibeyköy-Eminönü arasındaki mesafeyi 35 dakikaya düşürecek Eminönü-Eyüp-Alibeyköy Tramvay Hattı'nda son durum görüntülendi. 

Eminönü-Eyüp-Alibeyköy Tramvay Hattı yıl sonunda tamamlanacak!

Eminönü-Eyüp-Alibeyköy Tramvay Hattı inşaatı hız kesmeden devam ederken, ayrıntılar da netleşmeye devam ediyor.

Gaziosmanpaşa-Eyüp hattı dönüşümle canlanacak!

İstanbul’un Gaziosmanpaşa ve Eyüp ilçeleri kentsel dönüşümün etkisiyle yeniden canlanacak. Çarpık kentleşmenin görüldüğü ilçelerde dönüşüm kapsamında 19 proje yer alıyor. 

Eminönü-Eyüp-Alibeyköy Tramvay Hattı 2018'de bitecek!

Eminönü-Eyüp-Alibeyköy Tramvay Hattı inşaatında incelemelerde bulunan İBB Başkanı Mevlüt Uysal hattın açılışı ile ilgili olarak "Bir aksama olmazsa 2018 yıl sonu itibarıyla bitirmeyi planlıyoruz." dedi.

Eyüp-Pierre Loti-Miniatürk Teleferik Hattı'nda 2. ihale bekleniyor!

2 kilometre uzunluğundaki Eyüp-Pierre Loti-Miniatürk Teleferik Hattı'nda ikinci ihalenin açıklanmasını bekleniyor. 

Eyüp-Pierre Loti-Miniatürk Teleferik Hattı'nın ihalesi yarın!

Eyüp-Pierre Loti-Miniatürk Teleferik Hattı'nın ihalesi yarın saat 11:30'da gerçekleştirilecek. 420 günde tamamlanması planlanan hattın saatte bin 500 yolcu taşıması bekleniyor.

İstanbul'a 10 yeni teleferik hattı geliyor!

İBB, 2019 yılı ve sonrasında 10 teleferik hattı inşa etmeyi planlıyor. İBB, Eyüp - Pierre Loti - Miniatürk Teleferik Tesisi için 21 Eylül'de ihaleye çıkılacak.

Eyüp-Eminönü Tramvay Hattı çalışmaları tam gaz devam!

Eyüp-Eminönü Tramvay Hattı çalışmaları kapsamında Haliç’e 70 metre uzunluğunda 42 kazık çakıldı. Projenin çalışmaları tam gaz devam ediyor.

Eyüp-Pierre Loti-Miniatürk Teleferik Hattı'nın ihalesi 21 Eylül'de!

Eyüp-Pierre Loti-Miniatürk Teleferik Hattı'nın ihalesi 21 Eylül'de gerçekleştirilecek. 420 günde tamamlanacak olan hattın saatte bin 500 yolcu taşıması bekleniyor.

eyüp teleferik hattı Haberi

eyüp teleferik hattı

Eyüp - Pierre Loti - Miniatürk teleferik hattı 1,9 kilometre uzunluğa sahip olacak ve 3 istasyondan oluşacak. Eyüp ile Miniatürk arasındaki yolculuk süresini 7 dakikaya düşürecek hatla, saatte tek yönde 1500 yolcu taşınması planlanıyor.


Bir diğer proje olan 3,5 kilometrelik Miniatürk -Alibeyköy -Vialand teleferik hattı ise 4 istasyondan oluşacak. Miniatürk Vialand arasındaki yolculuk süresini 11 dakikaya indirecek bu teleferik hattının, saatte tek yönde 2 bin yolcu taşıması öngörülüyor. Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın, yaptığı açıklamada, istanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) tarafından ilçeye kazandırılacak 2 metro, 2 tramvay ve bir teleferik hattının çalışmalarının devam ettiğini anlattı. Projelerin 2,5 yıl içinde tamamlanmasının beklendiğini söyleyen Aydın, Eyüp Meydanı'ndan Pierre Loti'ye 10 yıldır hizmet veren teleferiğin bölgeye yetmediğine dikkati çekti. 


BACASIZ SANAYİ: TELEFERİK 


Pierre Loti'den Miniatürk'e gidecek...