29 / 04 / 2024

eyy konutları

eyy konutları

Evini yapana yardım yönetmeliği olan Afet sebebiyle yapılan ve yapılacak olan binaların borçlandırma bedellerinden yapılacak indirimler hakkında yönetmelik, 14153 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. İşte yönetmelik esasları..

TOKİ'nin Birecik ve Eyyübiye'de hayata geçirdiği deprem konutları yükseliyor!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) deprem bölgesinde hayata geçirdiği konutlar yükseliyor.

Şanlıurfa'daki kalıcı konutlar için ilk kazma bugün vuruldu!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, 6 Şubat'ta meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremlerin etkilediği Şanlıurfa'nın Birecik ve Eyyübiye ilçelerinde kalıcı konutların yapımına başlandığını açıkladı.

Şanlıurfa Eyyübiye’de 1.256 tane TOKİ ucuz konut fırsatı!

TOKİ Sosyal Konut Projeleri başvuruları artık başlamış bulunuyor. TOKİ 250 bin konut projeleri kapsamı bütününde Şanlıurfa’da da konutlar inşa edecek. Peki, TOKİ Şanlıurfa Eyyübiye Projesi’nde kaç konut yapılacak ve nasıl başvurulacak?

TOKİ Şanlıurfa Eyyübiye Küçükler kuraları bugün çekiliyor!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın Şanlıurfa Eyyübiye Küçükler projesinde yer alan konutların kuraları bugün çekiliyor.  

Bingöl'de EYY projesiyle yapılan köy konutları rant alanına dönüştü!

2003 depreminden sonra köylerde evleri yıkılan vatandaşlara Evini Yapana Yardım (EYY) projesiyle yapılan köy konutları rant alanına dönüştü. Bodrum artı 4 kat imar izni verilen alandaki tek katlı binalar yıkılmaya başlandı.

TOKİ Eyyübiye Turkuaz Konutları'nda üstyapı çalışmaları yapılıyor!

Eyyübiye Belediyesi tarafından yaptırılan Turkuaz Konutlarının üst yapı çalışmaları devam ediyor. yaklaşık 4 bin metre kare kilitli parke taşı döşeme çalışmaları Eyyübiye Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğüne bağlı ekipler tarafından hızla devam ediyor.

Şanlıurfa'da Eyyübiye Turkuaz konutlarının üst yapı çalışmaları sürüyor!

Eyyübiye Belediyesi tarafından yaptırılan Turkuaz Konutlarının üst yapı çalışmalarına devam ediyor. Yaklaşık 4 bin metre kare kilitli parke taşı döşeme çalışmaları Eyyübiye Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğüne bağlı ekipler tarafından hızla devam ediyor

Şanlıurfa Eyyübiye'de kaçak yapılar yıkılıyor!

Eyyübiye Belediyesi'ne bağlı Gecekondu ve Sosyal Konutlar Müdürlüğü yıkım ekipleri Küçükhan Mahallesinde bulunan hazineye ait arsa üzerine inşa edilen 4 evin yıkımını gerçekleştirdi.

TOKİ Turkuaz Eyyübiye Konutları'nda sona gelindi!

Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, yeni yaşam alanı olarak belirledikleri Turkuaz Eyyübiye konutlarındaki çalışmaları yerinde inceledi. Turkuaz Eyyübiye Konutlarının 1. Etap çalışmalarını kapsayan 216 konutun 159’u bitme aşamasına geldi.

Turkuaz Eyyübiye Konutları'nda ilk etap tamamlanıyor!

Eyyübiye Belediyesi, "Eyyübiye Bölgesi'nin planlı yapılaşmasını gerçekleştirip, bölgenin planlı gelişimine katkı sağlayacak olan, Turkuaz Eyyübiye Konutları'nda hummalı çalışma devam ediyor. "

Van'da EYY modeli ile yapılan afet konutları denetlendi!

Vali Münir Karaloğlu, köylerde EYY modeli ile yapılan afet konutlarını denetledi. Karaloğlu: ''Gezdiğimiz evler, güneş enerjisi ve kalorifer sistemiyle adeta bir köy konağını andırıyor'

TOKİ Tuzla III. Etap konutlarında son 2 gün

TOKİ'nin Tuzla III. Etap'ta orta gelir grubuna yönelik inşa edilen konutların başvuruları önümüzdeki Salı günü sona erecek.

TOKİ Tuzla III. Etap konutlarında son 3 gün

TOKİ'nin Tuzla III. Etap'ta orta gelir grubuna yönelik inşa edilen konutların başvuruları önümüzdeki Salı günü sona erecek.

eyy konutları Haberi

eyy konutları

Evini yapana yardım yönetmeliği!

Evini yapana yardım yönetmeliği olan Afet sebebiyle yapılan ve yapılacak olan binaların borçlandırma bedellerinden yapılacak indirimler hakkında yönetmelik, 14153 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. Yönetmelik kapsamında evini yapan kimselere yapılacak yardım ve şartlarına ilişkin esaslar bulunuyor.


AFET SEBEBİYLE YAPILAN VE YAPILACAK OLAN BİNALARIN BORÇLANDIRMA BEDELLERİNDEN YAPILACAK İNDİRİMLER HAKKINDA YÖNETMELİK 

Bakanlar Kurulu Kararının Tarihi : 25.3.1972, No: 7/4123 

Dayandığı Kanunun Tarihi : 15.5.1959, No: 7269 

Yayımlandığı R. Gazetenin Tarihi : 8.4.1972, No: 14153 

Yayımlandığı Düsturun Tertibi : 5, Cildi: 11, S. 2016 

Kapsam: 

Madde 1 – Bu Yönetmelik, 7269 sayılı Kanuna 1051 sayılı Kanunla eklenen ek 4 üncü madde gereğince 

hazırlanmıştır. 

Madde 2 – 5663, 6409, 6610, 7010, sayılı özel afetler kanunlarına, 7269 sayılı Afetler Kanununa ve bu Kanunun bazı maddelerini tadil eden ve bu Kanuna bazı...