fahri özer Haberi
Belediyeden ruhsatı olmayan, tarım il müdürlüklerinin işletme izniyle ekmek üretip satan fırınların tamamı kapatılacak. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın başlattığı çalışmayla ilgili bilgi veren Türkiye Fırıncılar Federasyonu Başkanı Halil İbrahim Balcı, bir süredir Bakanlık ile bu konuda çalışma yaptıklarını ve ülkede ciddi bir ekmek israfı olduğunu söyledi.
İSRAFIN YÜZDE 45'İ FIRINLARDA
Ruhsat alınana kadar işletme izni verilen fırınların istenen evrak ve altyapı çalışmalarını tamamlamaları için bir süre verileceğini bu süre bittiğinde hazır olmayan fırınların tamamının kapatılacağını vurgulayan Balcı, "Türkiye'de ciddi bir ekmek israfı var. 4 milyon 900 bin ekmeğin yüzde 40-45'i fırınlardaki fazla üretimden dolayı israf oluyor. Bunun önüne geçmek için 7-10 bin kişiye bir fırın düzenlemesi planlanıyor. Bunun yanı sıra fırınların birbirlerinden en az 1000 metre uzaklıkta açılmaları üzerinde çalışılıyor"...