20 / 05 / 2024

Faili meçhul cami

Faili meçhul cami

1958 yılında meydan genişletmesi neden gösterilerek yıktırılan Karaköy Merzifonlu Kara Mustafa Paşa Cami, Galegenova projesiyle Türk ve İtalyan mimarlar tarafından Karaköy Meydanı'nda yeniden hayat bulacakmış.

WhatsApp'tan devrim gibi yenilik! Artık bunu yapabileceksiniz

 Muadillerinin bu özelliği çoktan kullanıyor olmasına rağmen WhatsApp bir yenilik yaparak sesleri metne dönüştürme fonksiyonunu sonunda getiriyor. WhatsApp kullanıcılarının sabırsızlıkla beklediği özelliğin ise ne zaman kullanılacağı şimdilik meçhul.

Osmaniye'deki Ala Cami restorasyonuna tepki!

Osmaniye'deki Ala Cami için restorasyon çalışmaları başlatılmıştı. Restorasyon süreci tamamlanan cami, eski tarihi dokusunu kaybederek yeni bir görünüme büründü...

Mustafa Cengiz: Riva ve Florya'da beklentiler umduğumuz gibi olmadı!

GS Kulübü Başkanı Cengiz, "Kemerburgaz bir adli sürece girdi. Bu adli sürecin Türk hukuk sistemi içinde ne kadar süreceği meçhul. Bu meçhulluk karşısında tabii Emlak Konut'ta kendi pozisyonunu almaya çalışıyor ama bizim pozisyonumuz Galatasaray'ın pozisyonu" dedi...

Mimar Hayreddin Cami zamana yenildi!

531 yıllık tarihe sahip İstanbul'daki Mimar Hayreddin Cami şehirleşme baskısına kurban oldu. Camiye, sonradan eklenen pimapenler ve klimalar yapının tarihi dokusunu bozuyor.

Büyükçekmece Hazreti Ali Cami açıldı!

Büyükçekmece'nin Muratçeşme Mahallesi'nde inşaatı tamamlanan Hazreti Ali Cami ibadete açıldı.

Sur Ulu Cami'ye çevre düzenlemesi!

Diyarbakır'ın Sur ilçesindeki tarihi Ulu Cami'nin daha güzel görünüme kavuşması için çevre düzenlemesi yapılıyor.

TOKİ Kocaali projesinde sözleşme imzalandı!

İstanbul'a içme suyu temin edecek "Büyük Melen Projesi" kapsamında yapılacak projede 652 dönümlük alana, 448 konut, 24 derslikli ilkokul, cami ve ticaret merkezi inşa edilecek.

Nevşehir'de dönüşüm bölgesinde kalan camilerin akıbeti meçhul!

Nevşehir'de kentsel dönüşümün ardından cemaatsiz kalan camilerin akıbeti meçhul. Geçtiğimiz yıl kendini bilmezler tarafından talan edilmeye çalışılan söz konusu camilerin ne olacağı halen belirsizliğini koruyor.

Hasırcılar'ın Haramidere'deki cami inşaatına izin çıkmadı mı?

AKP ile Fethullah Gülen cemaati arasındaki çekişme, cami inşaatlarını da etkilemeye başladı. Cemaate yakınlığı ile bilinen bir işadamı, Haramidere'de yaptırmak istediği cami için 2 yıldır imar izni alamıyor.

Elbistan'a 4 minareli cami inşa edilecek!

Elbistan’da Hacı Hasan (Kral) Camii yerine yapılacak 4 minareli cami ve külliyesi projesi için, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi tarafından ihale düzenlenirken, sürecin ardından sözleşme imzalandı.

Kocaeli Tuana Evleri'ne arsa sahibi dava açtı!

Tuana Evleri 1. Etap'ta arsası kamulaştırılan Fırat Çuvalcı, kamulaştırmanın iptali için açtığı davayı kazandı, yerini geri istiyor. Şimdi bu arsa üzerinde yapılan konutların ne olacağı ise meçhul.

İzmir Valiliği TOKİ Çeşme projesi için ÇED gerekli değil raporu verdi!

İzmir Valiliği. Başbakanlık Toplu Konut idaresi (TOKİ) tarafından Çeşme'de yapılacak olan konut projesini onayladı. Valilik bin 153 konut, iki cami. iki okul ve altı büfenin yapılacağı proje için ÇED gerekli değildir' raporu da verdi...

1940 yılında Aksaray Meçhul Asker Sokak'ta 131 metrekare arsa 339 liraya satılacakmış!

1940 yılında Vakıflar Müdürlüğü İstanbul Suriçi'nde yer alan bazı han odaları, haneler ve arsalar satacakmış. 1940 yılında Aksaray'da 131 metrekare arsa 16 altın karşılığında alınabiliyormuş.

Faili meçhul cami Haberi

Faili meçhul cami



Karaköy Camisi yarım asır sonra hayata dönüyor


1958 yılında yıktırılan ve akıbeti tartışma konusu olduğu için ''Faili meçhul cami' olarak bilinen Karaköy Camisi yeniden inşa ediliyor


Güngör KARAKUŞ/MERKEZ


    Dönemin başbakanı Adnan Menderes tarafından 1958 yılında yol genişletme çalışması neden gösterilerek yıktırılan ve parçaları teknelerle cami yapımında kullanılmak üzere götürüldüğü Kınalıada'da denize gömülen Karaköy Camisi yeniden inşa ediliyor. 

    Akıbeti tartışma konusu olduğu için 'Faili meçhul cami' olarak anılan Karaköy Camisi, Galagenova projesiyle Türk ve İtalyan mimarlar tarafından Karaköy Meydanı'ndaki boş kalan arazisinde yeniden hayat bulacak.


BİR YOK OLUŞ HİKAYESİ


    Karaköy Camisi'nin yok olma hikayesinin en canlı şahidi ise 6...