06 / 05 / 2024

WhatsApp'tan devrim gibi yenilik! Artık bunu yapabileceksiniz

WhatsApp'tan devrim gibi yenilik! Artık bunu yapabileceksiniz

 Muadillerinin bu özelliği çoktan kullanıyor olmasına rağmen WhatsApp bir yenilik yaparak sesleri metne dönüştürme fonksiyonunu sonunda getiriyor. WhatsApp kullanıcılarının sabırsızlıkla beklediği özelliğin ise ne zaman kullanılacağı şimdilik meçhul.



 WhatsApp yenilik yapmaya ve kullanıcıları için değerli özellikler eklemeye devam ediyor. Halihazırda gönderilebilen fotoğraf sayısını her seferinde 100'ün üzerine çıkardı ve Durum özelliğini geliştirdi.
 Ancak beklediğimiz en son gelişme, sesli notları metne dönüştürme yeteneğidir.

WABetaInfo tarafından bildirildiği üzere , bu yeni özellik şu anda geliştirme aşamasındadır ve yakında beta biçiminde kullanıma sunulacaktır. Bu özellik, yalnızca ücretli sürümde bulunabilmesine rağmen, bazı rakipler tarafından zaten sunulmaktadır.

WhatsApp'ın arkasındaki ekip, transkripsiyon için mevcut uygulamalara güvenmek yerine kendi çözümlerini geliştiriyor. Eylül 2021'de WhatsApp'ın bu özelliği iOS cihazlarda test ettiğine dair raporlar vardı. Ve transkripsiyon, Facebook veya Meta'yı değil, Apple hizmetlerini kullanıyor.

WhatsApp tan devrim gibi yenilik! Artık bunu yapabileceksiniz

Ancak, özelliğin geliştirilmesi bilinmeyen nedenlerle geçici olarak askıya alındı. Bu alışılmadık bir durum değil. Çoğu ön işlev, bazen geçemeyen test süreçleri nedeniyle son sürüme ulaşamaz.

Şimdi, sesli not transkripsiyonunun geliştirilmesi, iOS için en son WhatsApp beta güncellemesi, sürüm 23.3.0.73'te mevcut. Yeni özelliğin tanıtım ekranı, sözcüklerin tanınmaması veya uygulamada yüklü olandan farklı bir dilde olması gibi, transkripsiyonun kullanılamayacağı durumları açıklayacaktır .


Geri Dön