11 / 05 / 2024

Faiz gideri vergi geliri

Faiz gideri vergi geliri

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Genel Başkanı Nail Olpak, MÜSİAD EXPO'nun açılışında küresel ekonomik görünüme ve Türkiye'nin üstlendiği misyona ilişkin değerlendirmeler yaptı.

Kira geliriniz 9 bin 500 TL'yi aşıyorsa hemen bakın! Daha az vergi ödemek için bunları yapabilirsiniz! 

Kira geliri olan vatandaşların beyanname vermesi gerekiyor. Kira geliri kapsamında, eğitim ve sağlık gideri olan daha az vergi ödeyebiliyor. Gelir beyannamesinde son gün 31 Mart...

Bankada parası olanlar dikkat! Vergi indirimi geldi!

Geçtiğimiz günlerde Türk lirası mevduatlarının faiz getirisinden yapılan vergi kesintisi oranları azaltıldı. Ortalama yüzde 13 olan mevduat faizi oranında 100 bin TL'si bulunan bir vatandaş, faizlerin sıfırlanmasıyla birlikte bin 300 lira daha fazla kazanacak.

65 yaş üstü dikkat! Kira geliri vergi beyanı için son hafta!

Pandemi sürecinde sokağa çıkamayan 65 yaş üstü için vergi dönemi başladı. Kira geliri elde eden, gayrimenkul satış kazancı elde eden, yurtdışı faiz geliri elde edenlerin 1 hafta içerisinde beyanname vermeleri gerekiyor.

20 yılda toplanan vergilerin 590.5 milyar doları faize gitti!

Vatandaşların devlete 20 yılda 2 trilyon 320.4 milyar dolar vergi ödediği ortaya çıktı. Devletin ödediği faiz gideri ise 590.5 milyar dolar olarak kayıtlara geçti...

Yüksek kira geliri olana daha çok vergi geliyor!

Yüksek maaş, kira ve rant geliri olanların hem vergi yükü artacak hem de önümüzdeki sene geriye dönük ek vergi alınacak. Dövizden faiz alanların da vergisi artacak.

Konutta vergi indirimi kampanyasında son günler!

Mart'ta bankaların konut kredisi faiz oranları son 6 ayın en düşük seviyesine geriledi. Buna ek olarak Mart sonuna kadar yüzde 10’a yakın vergi indirimi uygulanıyor. Kampanyalar ve faiz oranları değerlendirildiğinde Mart ayı konut alımlarında avantaj ayı olarak görülüyor.

Konutta devam eden 3 dev kampanya!

Hem konut sektörünü hem de konut almak isteyen vatandaşa kolaylıklar sağlanması için bir dizi uygulama güncel olarak yürürlükte. Konut kredisi faiz indiriminden vergi indirimlerine kadar 2019’da uygulanan güncel konut kampanyalarını Kredi Pazarı araştırdı...

Gayrimenkul sektörü faiz indirimleriyle hareketlenecek!

ERA Gayrimenkul Türkiye Genel Müdürü Özhan Atalay gayrimenkul sektöründe yaşanan durgunluğun geçici olduğunu sektörün vergi avantajları, kampanyalar ve kredi faiz  indirimleriyle yeniden canlanacağını aktardı. 

Vergi ve faiz indirimi konut satışlarını patlattı!

Vergi ve faiz indirimi ile kampanyaların ardından vatandaş eve koştu. 2016’da 1.5 trilyon lira harcayan vatandaş, yüzde 2.9 büyüyen ekonominin dinamosu oldu.

Malatya Büyükşehir'den vergi affı hatırlatması!

Emlak vergisinden, ilan reklam vergisine, su borcundan çevre temizlik vergisine kadar her türlü borca bağlı faiz, gecikme faizi ve gecikme zammı silinerek, yeniden yapılandırma fırsatı sunan Vergi Affı, 25 Kasım Cuma günü sona eriyor.

Faiz gideri, vergi gelirinin yüzde 13’üne düştü!

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Genel Başkanı Nail Olpak, MÜSİAD EXPO'nun açılışında küresel ekonomik görünüme ve Türkiye'nin üstlendiği misyona ilişkin değerlendirmeler yaptı.

3 aylık kiradan fazla gideri olan vergi ödemeyecek!

Gelir İdaresi Başkanlığı internet sitesinden Hazır Beyan Sistemi ile kolayca ödenebilen kira vergisinde bir püf noktası mevcut. Kira vergisi ödenirken eğer 3 aylık kiradan fazla gideriniz varsa mutlaka ‘gerçek gideri’ seçin.

Dumankaya İnşaat Fortune 500 Türkiye listesinde 224. sırada!

Dumankaya İnşaat, en büyüklerin belirlendiği Fortune 500 Türkiye listesinde 224. sıraya yerleşti. Şirket, faiz ve vergi öncesi kazananı yüzde 886,2 artırarak 'En Hızlı Büyüyen Şirketler' listesinde kazancını en çok artıran 5. şirket oldu.

Faiz gideri vergi geliri Haberi

Faiz gideri vergi geliri


Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Genel Başkanı Nail Olpak, Anadolu Ajansı'nın "Global İletişim Ortağı" olduğu ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla başlayan 16. MÜSİAD EXPO'nun açılışında küresel ekonomik görünüme ve Türkiye'nin üstlendiği misyona ilişkin değerlendirmeler yaptı.


"Gerçeklik maskesi takılmış yalanların müşterisi olmadık"

Olpak, MÜSİAD'ın Türk milletini her bakımdan kalkındırmak için çalışma hedefiyle yoluna devam ettiğini belirterek, şöyle konuştu:


"Her defasında, ekonomiyi sadece matematiğe indirgeyen anlayışa karşı olduğumuzu vurguladık. İnsanın onuruna ve varoluş sebebine aykırı düşüren yanlış uygulamaları, daima sorguladık. Gerçeklik maskesi takılmış yalanların müşterisi olmadık."


"Faiz gideri, vergi gelirinin yüzde 13’üne düştü"

Türkiye ekonomisinin AK Parti hükümetleri öncesinde faiz giderlerine çok fazla bütçe ayırdığına işaret eden Olpak, şunları söyledi:


"Hatırlatmakta fayda var. İnsanoğlu kolay unutuyor. 2001 yılında, ülkemizde, sadece kamunun faiz gideri, toplanan vergilerin...