01 / 05 / 2024

Faiz indirimleri 2019

Faiz indirimleri 2019

Merkez Bankası'nın faiz kararını masaya yatıran ekonomistler, piyasa beklentileri doğrultusunda politika faizininin yüzde 24'te sabit tutulduğunu belirtti.

Yabancı uzmanlardan TCMB faiz beklentisi! Faiz indirimleri başlayacak mı?

Yabancı uzmanlar, TCMB'nin bu yıl içinde faiz kararları ile ilgili beklentilerini açıkladı. Yabancılar faiz indirimlerinden TCMB'nin faiz indiriminden kaçınabileceğini, yatırımcıların da sıkı para politikasını sürdüreceğine dair güvence arayabileceğini belirtti.

Chery'den Aralık ayı indirimleri! Chery'den kampanya sıfır faiz ve takas desteği...

2023 senesi Aralık ayında Chery almak isteyenler uygulanacak olan Aralık kampanyasından faydalanabilirler. Marka, sıfır faiz, takas desteği ile beraber Chery sahibi olmak mümkün. İşte Chery Aralık 2023 kampanya detayları…

Uluslararası Para Fonu (IMF) Başkanı Kristalina Georgieva açıklama yaptı! Bakın hangi yılı işaret ediyor!

Uluslararası Para Fonu (IMF) Başkanı Kristalina Georgieva, faiz indirimleri için henüz erken olduğunu ve böyle bir kararın ancak 2025'in başlarında verilebileceğini açıkladı. 

Merkez’in faiz indirimleri piyasa faizlerine yansımıyor! İhtiyaç kredilerinde faizler yüzde 30’u aştı

Merkez Bankası geçen hafta politika faizini 50 baz puan daha indirerek yüzde 8,5 seviyesine çekti ancak sözkonusu indirim piyasa faizlerine de yansımadı. Mevduat faiz oranları yüzde 30’lara fırlarken, tüketici kredilerinde de oranlar yine yüzde 30’lar seviyesinde.

Kur korumalı mevduatta şok gelişme! Cazibesi azalıyor mu? 

Kur korumalı mevduatın getirisi, faiz indirimleri ve dolar/TL'nin yatay seyriyle gerilerken; son haftalarda mevduat hacminde yaşanan artışın yavaşlaması da dikkatleri çekti. Peki Kur korumalı mevduatın cazibesi azalıyor mu? İşte ayrıntılar...

Konut kredisi faiz oranları Kasım'ın ilk haftasında ne oldu?

Kamu bankaları tarafından uygulanan faiz kararı indirimleri sonrası konut kredisi faiz oranlarında düşüş yaşandı. Peki, konut kredisi faiz oranlarında son durum ne? İşte detaylar...

Bankalardan yeni aya özel faiz indirimleri!

Kredi faiz oranları dönem dönem değişiyor. Nisan ayına girmemizle beraber bazı bankalar faiz oranlarını artırırken, bazıları da indirime gitti. Konut kredisinde yüzde 1.32 fırsatı ev alacaklara cazip gelen tekliflerden birisi oldu.

Konut kredisi faizleri 2 Ağustos 2019'dan beri en yüksek seviyesinde!

Türk Lirası mevduat faizi ve ihtiyaç kredisi faiz oranlarında yükseliş devam ediyor. İhtiyaç kredisi yıllık faizleri yüzde 22,85'e ulaştı. TL bazlı konut kredi faizleri 39 baz puan artış göstererek yüzde 17,88 oldu ve konut kredisi faizleri 2 Ağustos 2019’dan beri olan en yüksek seviyesini gördü.

Konuta talep artacak! Satışlar 2019'u geride bırakacak!

GYODER Başkanı Mehmet Kalyoncu, konut sektörüne ilişkin "Düşük faiz oranının devam etmesi durumunda, konut satışları yıl sonunda rahatlıkla 2019 yılının yüzde 15-20 üzerine çıkacaktır" dedi...

Konut kredisi mevduatı 204 milyara ulaştı!

Merkez Bankası verilerine göre bankaların konut kredisi mevduatı 19 Haziran ile biten haftada 204 milyar 873 milyon 608 bin liraya ulaştı. Artışta konut kredisi faiz indirimleri etkili oldu.

Faiz indirimleri satışları etkiledi mi?

Türkiye genelinde 2020 Nisan'da ipotekli konut satışları bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 23,9 düştü, 17 bin 88 oldu...

İkinci el konutta faiz fırsatı!

Bankalar tarafından 2019 yılından beri sunulan kredi faiz oranlarındaki indirim avantajı bu yıl da devam ediyor. Son dönemde bazı bankalar faiz oranlarında indirim kararı aldıklarını açıkladı. Kredi çekmeyi düşünenler ise kredi faiz oranlarını araştırıyor. İşte tüm merak edilenler...

İNG Bank konut kredisi faiz oranlarını 8 puan düşürdü!

Kredi faiz oranlarındaki indirimleri hızlanıyor. İNG konut kredisi faiz oranlarında indirimi uyguladı. Banka faiz oranlarında 8 puana kadar indirime gitti.

Faiz indirimleri 2019 Haberi

Faiz indirimleri 2019

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Para Politikası Kurulu (PPK), bugün yaptığı yılın son toplantısında, politika faizi olan bir hafta vadeli repo ihale faiz oranının yüzde 24'te sabit bıraktı.

Merkez Bankası politika faizini sabit tuttu

Faiz kararına ilişkin değerlendirmeler yapan Anadolu Ajansı Finans Analisti ve ekonomist Haluk Bürümcekçi, TCMB’nin kararının piyasalarda bir sürprize yol açmadığını söyleyek kararın piyasalara tepkisinin nötr olduğunu belirtti.

PPK'nın bu toplantıda para politikası duruşunu değiştirmese de, 5 Aralık tarihinde yayınlanan 2019 yılı PPK metninde önemli sinyaller verdiğini anımsatan Bürümcekçi, enflasyon hedefinin yüzde 5 olarak belirlense de, ilk kez bir metne TCMB’nin enflasyon tahminlerinin dezenflasyon süreci için referans teşkil edeceği ifadesinin eklendiğini belirtti.

Bürümcekçi, şöyle konuştu:

"TCMB’nin 2019 ve 2020 yılları için yüzde 15,2 ve yüzde...