30 / 04 / 2024

Kur korumalı mevduatta şok gelişme! Cazibesi azalıyor mu? 

Kur korumalı mevduatta şok gelişme! Cazibesi azalıyor mu? 

Kur korumalı mevduatın getirisi, faiz indirimleri ve dolar/TL'nin yatay seyriyle gerilerken; son haftalarda mevduat hacminde yaşanan artışın yavaşlaması da dikkatleri çekti. Peki Kur korumalı mevduatın cazibesi azalıyor mu? İşte ayrıntılar...



Kur korumalı mevduat (KKM) hacmindeki yükselişte son iki haftadır gerçekleşen yavaşlama dikkatleri çekti. 5 Ağustos-14 Ekim arasındaki dönemde haftalık ortalama 27,3 milyar Türk Lirası yükselen KKM hacmi, 21 Ekim haftasında 11 milyar lira, 28 Ekim haftasında ise sadece 9 milyar lira artış gösterdi. 

Kur korumalı mevduatta şok gelişme! Cazibesi azalıyor mu?  

BDDK verilerine göre, KKM hacmi 28 Ekim itibarıyla 1 trilyon 463 milyar Türk Lirası'na yükseldi. 

KKM’nin TL mevduat içindeki payı 28 Ekim tarihinde yüzde 36,4 olurken, toplam mevduat içindeki payı yüzde 17,4 olarak gerçekleşti. Yabancı para mevduat oranının yüzde 52,4 olduğu göz önünde bulundurulduğunda, mevduatta dolarizasyon oranı yüzde 71,8 olarak kaydedildi. 

Sözcü'de yer alan habere göre; geçtiğimzi hafta TL kredi hacmi 80 milyar lira,  yabancı para kredi hacmi 1,3 milyar dolar yükseldi ve toplam kredi hacmi 7 trilyon 18 milyar liraya yükseldi. 

İşte ayrıntılar...


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön