04 / 05 / 2024

Kur korumalı mevduatta rekor!

Kur korumalı mevduatta rekor!

Kur korumalı mevduatta rekor kırılıyor. Geçen hafta 143 milyar liralık artış meydana geldi. İşte detaylar!



Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu'nun açıklamış olduğu verilere göre, kur korumalı mevduat (KKM) hesapları yeni zirveye ulaştı.

Mevduat oranı 2 trilyon 346 milyar liraya kadar çıktı. 12 Mayıs haftasında KKM'de 143 milyar 631 milyon liralık artış olduğu belirtildi. Bu yaşanılan artış şu zamana kadar olan en yüksek haftalık artış olarak kayıtlara geçti. Kur korumalı mevduat hesaplarında 18 haftadır peş peşe yükseliş yaşanıyor. KKM'de 31 Mart tarihinde bilindiği üzere faiz üst sınırı kaldırılmıştı.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön