30 / 04 / 2024

Kur korumalı mevduatta son 2 haftada rekor artış! Tasarruf sahibi yeniden KKM hesaplarına hücum ediyor!

Kur korumalı mevduatta son 2 haftada rekor artış! Tasarruf sahibi yeniden KKM hesaplarına hücum ediyor!

Döviz kurlarının yatay seyri nedeniyle geçen yıl aralık ayından itibaren gerileyen Kur Korumalı Mevduat (KKM) yeniden tasarruf sahiplerinin gözdesi oldu. Son 2 hafta içerisinde 114 milyar liralık artışla bugüne kadarki en yüksek seviyesine çıktı.



Kur korumalı mevduat (KKM) hesabında DTH’den dönüşümlü hesaplarda faiz tavanının kaldırılmasıyla birlikte tasarruf sahiplerinin ilgisi arttı. Tasarruf sahipleri yeniden kur korumalı mevduat hesaplarına dönüş yaparken, bankaların geliştirdikleri çeşitli uygulamalar da bu geri dönüşü daha cazip hale getiriyor.

Kur korumalı mevduatta son 2 haftada rekor artış! Tasarruf sahibi yeniden KKM hesaplarına hücum ediyor!

Döviz kurlarındaki yatay seyrin yanı sıra TCMB’nin politika faiz oranını yüzde 9’a indirmesiyle birlikte tavan faiz oranı da yüzde 12’ye gerileyince KKM hesapları hızla çözülmeye başlamıştı. Ekonomi Gazetesi yazarı Alaattin Aktaş’ın köşe yazısına göre, özellikle geçen yılın aralık ayının son haftası ile 2023 yılı ocak ayının ilk haftası içerisinde kur korumalı mevduat hesabında sırasıyla 48 ve 45 milyar liralık gerilemeler olmuştu.

Bu gerilemenin ardından ekonomi yönetiminin harekete geçtiğini yazan Aktaş, döviz tevdiat hesabı dönüşümlü KKM hesapları için faiz tavanının Merkez Bankası’nın bankalara 25 Ocak’ta gönderdiği yazı ile kaldırıldığını hatırlattı. Bu tavanın kaldırılması bir yandan faiz konusunda tasarruf sahibine daha cazip oranlar sunarken, bankalar da yeni enstrümanlar oluşturmaya başladı.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön