30 / 04 / 2024

Kur korumalı mevduatta son durum ne? İşte ayrıntılar...

Kur korumalı mevduatta son durum ne? İşte ayrıntılar...

BDDK, kur korumalı mevduat verileri en son 18 Şubat'ta yayımlanmıştı, açıklanan verilerde döviz ve Türk Lirası'ndan açılan kur korumalı mevduat hesaplarıyla alakalı ayrıntılara yer verilmedi.



Jeopolitik bunalımlar sebebiyle dolardaki artışa bağlı olarak kur korumalı mevduat hesaplarının Hazine'ye oluşturacağı olası yük tartışma konusuyken,  Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu'nun (BDDK) duyurduğu mevduat miktarı açıklanmadı.

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu, 9 Şubat'ta günlük olarak yayımlayacağını söylediği kur korumalı mevduat miktarını en son 14 Şubat'ta açıkladı. BDDK daha sonra verileri haftalık yayımlamaya başlarken, ardından en son 18 Şubat'ta mevduat miktarını 469 milyar 230 milyon Türk Lirası olduğunu duyurdu. Fakat söz konusu verilerde döviz ve Türk Lirası'ndan açılan kur korumalı mevduat hesaplarıyla alakalı ayrıntılara yer verilmedi.

Ziraat Bankası Eski Genel Müdür Yardımcısı Şenol Babuşcu da konuyla bağlantılı olarak sosyal paylaşım sitesi olan Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "Acaba bu hesaplardan rezerve giren döviz ile mevcut döviz rezervi karşılaştırıp müdahale edilen tutarı bilmemizi istemiyor mu?" diyerek bir soru yöneltti.

Şenol Babuşcu şunları paylaştı:

"Kur Korumalı TL Mevduat ve Katılma Hesapları en son 14 Şubat verileri açıklandı. 369 milyar TL. 10 gün geçti başka açıklama yapılmadı. Neden?

BDDK 10 gün sonra KKMH verilerini açıkladı. 18 Şubat itibariyla 469 milyar TL. Fakat dövizden ve TL'den açılan şeklinde ayrıntılı bilgi açıklamadı. Acaba bu hesaplardan rezerve giren döviz ile mevcut döviz rezervi karşılaştırıp müdahale edilen tutarı bilmemizi istemiyor mu?"

BDDK’nın açıklanmasına göre otomotiv pazarı yeniden canlanıyor!

Döviz piyasasında neler oluyor? Dolar yükseliyor mu?

Dolar rekora gidiyor! 25 Şubat 2022 dolar kuru!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön