28 / 04 / 2024

Emtia piyasalarında son durum ne? Altın, gümüş, buğday, mısır, Brent petrol fiyatları yükseldi mi? 

Emtia piyasalarında son durum ne? Altın, gümüş, buğday, mısır, Brent petrol fiyatları yükseldi mi? 

Türkiye’nin diplomatik girişimleri sonrasında Rusya'nın tahıl anlaşmasına geri dönmesiyle buğday fiyatında yüzde 6'nın üzerinde düşüşler yaşandı. Peki emtia piyasasında son durum ne? İşte ayrıntılar...



Jeopolitik gelişmelerle beraber emtia piyasasında dalgalı bir seyir kaydediliyor. Rusya'nın Karadeniz anlaşmasını askıya aldığını duyurmasından sonra sert artış gösteren buğday fiyatları bugün Rusya'nın Türkiye’nin diplomatik girişimlerinden sonra tahıl anlaşmasına geri dönmesiyle hızlıca düşüşe geçti.

Rusya Savunma Bakanlığı Sözcüsü İgor Konaşenkov, Birleşmiş Milletler'in (BM) katılımı ve Türkiye'nin desteği sayesinde tahıl anlaşmasıyla ilgili Ukrayna tarafından gerekli yazılı garantileri aldıkların dikkat çekerek "Rusya, aldığı garantileri yeterli buldu, tahıl anlaşmasındaki katılımına devam edecek." açıklamasında bulundu. 

Emtia piyasalarında son durum ne? Altın, gümüş, buğday, mısır, Brent petrol fiyatları yükseldi mi?  

Bu gelişmelerden sonra Chicago Ticaret Borsasında pazartesi günü yüzde 6,4 ve salı günü yüzde 2,3 yükselerek 9 doların üzerine yükselen buğday vadeli işlem kontratlarının fiyatı, bugün yüzde 6'nın üzerinde değer kaybetti ve 8,43 dolara kadar düştü.

Chicago Ticaret Borsasında işlem gören mısırın fiyatı yüzde 2,1, soya fasulyesinin fiyatı yüzde 0,7 civarında değer kaybı yaşadı. 

İşte emtia piyasalarındaki son durum...


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön