28 / 04 / 2024

Rusya'daki kriz buğday fiyatlarını resmen uçurdu! Buğday, arpa, mısır kaç TL'ye yükseldi? Çiftçiler dikkat! 

Rusya'daki kriz buğday fiyatlarını resmen uçurdu! Buğday, arpa, mısır kaç TL'ye yükseldi? Çiftçiler dikkat! 

Dünyanın en büyük tahıl ihracatçılarından biri olan Rusya'da hafta sonu yaşanan Wagner krizinin ardından buğday fiyatları resmen uçtu. Peki borsalarda buğday, arpa, mısır kaç TL'ye yükseldi? İşte 26 Haziran 2023 fiyat listesi...



Buğday fiyatları, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in neredeyse çeyrek asırlık iktidarına karşı şimdiye kadarki en büyük tehdit oluşturan hafta sonundan sonra artış kaydetti. 

Paralı asker grubu Wagner'in lideri Yevgeny Prigozhin tarafından başlatılan isyanın ardından, Wagner elemanları Moskova'nın birkaç saat yakınına kadar gitti. Ayaklanmanın bitmesi için anlaşma yapıldı ve Prigozhin kalkışmayı durdurarak sürgüne gitmeyi onayladı. 

Rusya daki kriz buğday fiyatlarını resmen uçurdu! Buğday, arpa, mısır kaç TL ye yükseldi? Çiftçiler dikkat! 

Bloomberg HT'de yer alan habere göre; bu gelişmelerin ardından Chicago'da vadeli buğday kontratları, piyasa aktörlerinin Rusya'da yaşanan krizi fiyatlamalarına dahil etmesiyle yükselişe geçti ve geçerek buşel başına yüzde 1,3 kadar artışla 7,5625 doları buldu. 

ABD'de kurak havalar ve Rusya ile Ukrayna arasındaki çatışmaların tırmanarak Ukrayna'nın Karadeniz limanlarından tahıl sevkiyatı yapmasına imkan sunan anlaşmanın görünümünü bozması sebebiyle fiyatlarda bu ay yüzde 27'ye yakın yükseliş yaşanmıştı. 

Rusya'nın bu sezon ve önümüzdeki sezon dünyanın en büyük buğday ihracatçısı olmasının beklenmesi sebebiyle, herhangi bir aksamanın önemli bir etki yaratacağına dikkat çekiliyor. 

Rusya'daki kriz buğday fiyatlarını resmen uçurdu! Buğday, arpa, mısır kaç TL'ye yükseldi? Çiftçiler dikkat! İşte 26 Haziran 2023 fiyat listesi...


Geri Dön