28 / 04 / 2024

BDDK’nın açıklanmasına göre otomotiv pazarı yeniden canlanıyor!

BDDK’nın açıklanmasına göre otomotiv pazarı yeniden canlanıyor!

Otomobil sahibi olmak isteyenler taşıt kredilerine gelen yeni düzenlemeden yararlanabilecek. Bu sayede Türkiye'nin otomotiv pazarındaki payı artacak mı? Otomotiv Yetkili Satıcıları Derneği Başkanı Turgay Mersin konuya ilişkin açıklamalarda bulundu...



Otomotiv Yetkili Satıcıları Derneği Başkanı Turgay Mersin, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu'nun otomobil sahibi olmak isteyenlere özel taşıt kredilerine getirdiği yeni düzenlemeler hakkında bazı açıklamalarda bulundu. Otomotiv Yetkili Satıcıları Derneği Başkanı Turgay Mersin, "Pazarın, BDDK'nın kredi limiti ve taksit güncellemesiyle biraz daha ivme kazanacağını düşünüyoruz. Tabii ki bunun arkasından da ciddi anlamda faizlerin gerilemesi lazım." dedi.

BDDK’nın açıklanmasına göre otomotiv pazarı yeniden canlanıyor!

Taşıt kredisine gelen yeni düzenlemeler sonunda otomotiv sektörünün canlanacağını belirten Turgay Mersin, Hazine ve Maliye Bakanlığına ve BDDK yetkililerine teşekkür etti. BDDK'nın taşıt kredilerine getirdiği yeni düzenlemenin otomotiv pazarlarını olmu yönde etkileyeceğinin altınıçizen Mersin, "Perakende müşterilerimiz bu kredi kullanım oranları ile istediği araca sahip olamıyordu. Çünkü eskiden 300 bin TL'ye kadar yüzde 30 kredim kullanım oranı vardı. Dolayısıyla bu yeni düzenlemeyle pazarda daha iyi bir tablo ortaya çıkacak." ifadelerini kullandı.

BDDK'nın taşıt kredilerine getirdiği yeni düzenleme otomobil sektörünü nasıl etkileyecek? Cevabı haberimizde...
 


Geri Dön