14 / 05 / 2024

BDDK’nın açıklanmasına göre otomotiv pazarı yeniden canlanıyor!

BDDK’nın açıklanmasına göre otomotiv pazarı yeniden canlanıyor!

Otomobil sahibi olmak isteyenler taşıt kredilerine gelen yeni düzenlemeden yararlanabilecek. Bu sayede Türkiye'nin otomotiv pazarındaki payı artacak mı? Otomotiv Yetkili Satıcıları Derneği Başkanı Turgay Mersin konuya ilişkin açıklamalarda bulundu...



OYDER Başkanı Turgay Mersin, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu'nun taşıt kredilerine getirdiği yeni düzenlemenin otomotiv sektörünü de olumlu yönden ekliyeceğini açıklayarak, "Pazarın, BDDK'nın kredi limiti ve taksit güncellemesiyle biraz daha ivme kazanacağını düşünüyoruz. Tabii ki bunun arkasından da ciddi anlamda faizlerin gerilemesi lazım." diye konuştu.

BDDK’nın açıklanmasına göre otomotiv pazarı yeniden canlanıyor!

Türkiye'nin otomobil pazarındaki payı hakkında açıklamalarda bulunan Turgay Mersin, "Ocak ayında yüzde 13 daralma oldu. Şubat ayında da yine buna yakın bir daralma olacak. Tabii belli bir adet satılıyor ama o satış adetlerinin yüzde 60-70'i filo satışları. Perakende satışlarda durgunluk var. Pazarın, BDDK'nın kredi limiti ve taksit güncellemesiyle biraz daha ivme kazanacağını düşünüyoruz. Tabii ki bunun arkasından da ciddi anlamda faizlerin gerilemesi lazım. Bu da bir etken. Ama son güncellemenin sektöre iyi bir ivme kazandıracağını düşünüyoruz." belirtti.

Otomobil fiyatları tekrardan yükselişe geçecek mi? Cevabı haberimizde...


Geri Dön