27 / 04 / 2024

İstanbul’da bir ailenin yaşam maliyeti 46 bin TL! Maliyetler 2022 yılına göre yüzde 76,7 arttı!

İstanbul’da bir ailenin yaşam maliyeti 46 bin TL! Maliyetler 2022 yılına göre yüzde 76,7 arttı!

İstanbul'da yaşam gün geçtikçe zorlaşıyor. İstanbul Planlama Ajansı tarafından açıklanan verilere göre bir ailenin yaşam maliyeti 46 bin TL oldu. Bu oran geçen yılın aynı ayına göre yüzde 76,7 arttı.



İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne (İBB) bağlı İstanbul Planlama Ajansı, ekim ayı yaşam maliyeti araştırmasının verilerini yayımladı.

İstanbul Planlama Ajansı’nın araştırmasındaki detaylar incelendiğinde İstanbul’da yaşamanın maliyeti ekimde 2022 yılının aynı ayına göre yüzde 76,7 arttı.

Buna göre, İstanbul'da yaşamanın maliyeti bir önceki aya göre yüzde 3,13, bir önceki senenin Aralık ayına göre ise yüzde 66,5 oranında yükseldi.

Bu oran bir önceki senenin aynı ayına göre ise İstanbul'da yaşam maliyetinin yıllık artış oranı yüzde 76,7 olarak kaydedildi.

Sözcü'nün Gazetesi'nde yer alan detaylara göre Ekim ayında İstanbul'da 4 kişilik bir ailenin ortalama yaşam maliyeti 45 bin 956 TL olarak hesaplandı.

 İstanbul’da bir ailenin yaşam maliyeti 46 bin TL! Maliyetler 2022 yılına göre yüzde 76,7 arttı!

MALİYETLER GEÇEN AYA GÖRE 1.395 LİRA ARTTI

İstanbul'da ortalama yaşam maliyeti, geçtiğimiz aya göre 1.395 TL yükseldi.

Zeytinyağı da senelik bazda yüzde 145,8 oranında arttı.

Hanelerin sık kullandığı bazı ürünlerin bir önceki senenin ekim ayına göre fiyat artışları incelendiğinde en çarpıcı fiyat artışlarından biri de yüzde 120,47 artış oranı ile temizlik ürünleri fiyatlarında yaşandı.

YOKSULUN ENFLASYONU YÜZDE 113

Öte yandan Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu Araştırma Merkezi (DİSK-AR), en yoksul yüzde 20’lik gelir grubunda gıda enflasyonunun yüzde 113 olduğunu yayımladı.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), ekimde tüketici enflasyonunu yayımladı. TÜFE'deki değişim 2023 Ekim ayında bir önceki aya göre yüzde 3,43, 12 aylık ortalamalara göre yüzde 54,26, bir önceki senenin aralık ayına göre yüzde 55 ve bir önceki senenin aynı ayına göre yüzde 61,36 oldu. Sadece 4 aylık tüketici enflasyonu ise yüzde 29,4 oldu.

Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu Araştırma Merkezi (DİSK-AR), enflasyon verilerinden sonra gerçekleştirdiği açıklamada “TÜİK, Ekim 2023 döneminde gıda enflasyonunu yüzde 71,99 olarak duyurdu. Fakat bu enflasyon halkın hissettiği gerçek enflasyonu yansıtmaktan oldukça uzak bir oran” dedi.

Demir fiyatlarına rekor zam geldi! 1 ton demir fiyatı resmen fırladı! 3 Kasım 2023 demir fiyat listesi 

DHMİ Esenboğa Havalimanı hangar mahalli kiraya veriliyor! 

Orient Blue Tuzla'da lansmana özel fırsatlar! 800 konutluk yeni proje!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön