03 / 05 / 2024

Kur korumalı mevduatta yeni dönem

Kur korumalı mevduatta yeni dönem

Merkez Bankası (MB), bankalardan döviz dönüşümlü kur korumalı mevduatta (KKM) müşterilere sunulan primin faize eklenmesini istedi. Böylelikle MB’nin ödeyeceği potansiyel kur farkı düşmüş olacak.



Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), bankaların Döviz dönüşümlü KKM’de prim uygulaması devrinin sona erdiğini açıkladı.

Bloomberg HT'nin haberine göre, mevcut durumda bankalar Merkez Bankası'na karşı taraflı Kur Korumalı Mevduat işlemlerinde müşterilerine faiz dışında birkaç puanlık prim olanağı da sunuyordu. Bu uygulama sayesinde tabela faizi düşük kalırken, olası bir kur artışında Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası'nın karşılayacağı fark yükseliyordu.

Kur korumalı mevduatta yeni dönem

TCMB tarafından bankalara gönderilen yazıda, dövizden dönüşümlü KKM’de faiz üst sınırının kaldırıldığı hatırlatılarak, müşterilere sunulan primin faize eklenmesi istendi. Böylelikle TCMB’nin ödeyeceği potansiyel kur farkı düşmüş olacak.

ÜST FAİZ SINIRI KALDIRILMIŞTI


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön