04 / 05 / 2024

Kur korumalı mevduatta yeni rekor! 150 milyar TL artış kaydetti!

Kur korumalı mevduatta yeni rekor! 150 milyar TL artış kaydetti!

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) tarafından paylaşılan verilerine göre kur korumalı mevduatlar 4 Ağustos haftasında 150 milyar lirayla rekor artış kaydetti.



Ekonomi yönetimi kur korumalı mevduatı zorunluluk çerçevesine aldı. Öte yandan, bu mevduatlara ilgi devam ediyor.

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) verilerine göre kur korumalı mevduatlarda 4 Ağustos haftasında 150 milyar lira ile rekor artış meydana geldi.

Elde edilen verilere göre, geçen hafta itibari ile kur korumalı mevduatların toplam büyüklüğü 3,28 trilyon lira olarak kayıtlara geçti. Dolar karşılığı olarak da 121,8 milyar dolar olduğu ifade edildi.

Kur korumalı mevduatta yeni rekor! 150 milyar TL artış kaydetti!

MERKEZ BANKASI'NIN REZERVLERİ SON 60 GÜNDE 17,1 MİLYAR DOLAR ARTTI

Öte yandan, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, sosyal medya hesabından yaptığı açıklama ile Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankasının (TCMB) rezerv artışını değerlendirdi.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası verilerine göre, 2023 yılı Mayıs ayı sonu itibarı ile 98,5 milyar dolar seviyesinde olan brüt rezervlerin 4 Ağustos haftası itibarı ile ise 115,6 milyar dolar seviyesine yükseldiğinin altını çizen Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, şu ifadeleri kullandı:
"Bu sayede, son 60 günde rezervlerde 17,1 milyar dolara değerinde bir artış meydana geldi. Bu süreçte net rezervler ise 20,1 milyar dolar birden artış yaşayarak 15,7 milyar dolar seviyesine çıktı. Rezerv yükselişlerinin, KKM dönüşlerinin rekor seviyede olduğu 2023 yılı Ağustos ayında devam etmesi son derece manidar. Piyasa şartları olanak sağladığı derecede rezerv biriktirme işlemini sürdüreceğiz."

Kur korumalı mevduatta yeni rekor! 150 milyar TL artış kaydetti!
Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankasının (TCMB) verilerine göre, toplam rezervler 4 Ağustos haftasında bir önceki haftaya göre 1 milyar 817 milyon dolar artış ile beraber toplam 113 milyar 774 milyon dolardan 115 milyar 591 milyon dolara çıktığı ifade edildi. Rezervlerdeki yukarı yönlü eğilim peş peşe sekizinci haftaya taşınırken, son 60 günde ise rezervlerdeki artış miktarı toplam 17,1 milyar doları buldu. Bu süreçte net rezervler de 20,1 milyar dolar artış ile beraber toplam 15,7 milyar dolar seviyesinde gerçekleşti.

Üst üste zam gelmişti! Benzin, motorin ve LPG’de dev müjde verildi! Resmen açıklandı! Araç sahipleri hemen baksın!

Anne babalar dikkat! Çocuklarınız için tam bu kadar para alacaksınız!

Milyonlara yeni zam müjdesi! SSK, Bağ-Kur, 4A, 4B ve 4C’liler hemen baksın!

Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön