27 / 04 / 2024

e-ticaret sektöründen yeni rekor! 800 milyar TL’ye ulaştı!

e-ticaret sektöründen yeni rekor! 800 milyar TL’ye ulaştı!

iyzico, Dogma Alares ve Elektronik Ticaret İşletmecileri Derneği (ETİD) iş birliğiyle hazırladığı ‘2022 Türkiye E-Ticaret Ekosistemi Raporu’nun sonuçlarını kamuoyuyla paylaştı. Paylaşılan rapora bakıldığında, e-ticaret sektörünün 800 milyar TL’ye ulaştığı görüldü.



‘2022 Türkiye E-Ticaret Ekosistemi Raporu’na göre, Türkiye’de; e-ticaret sektörünün büyüklüğü, geçen yıl Gayrisafi Yurt İçi Hasıla’nın (GSYİH) yaklaşık yüzde 6’sına karşılık gelen 801 milyar TL’lik ekonomik hacme erişti. Son beş senenin verilerine bakıldığı zaman ise e-ticaretin GSYİH’den aldığı pay düzenli bir artış göstererek yüzde 2,8 seviyesine çıktığı ifade edildi.

 e-ticaret sektöründen yeni rekor! 800 milyar TL’ye ulaştı!

dunya.com'un haberine göre, bu artışın yüzde 1,6’sı 2019 senesinden bu yana pandemi etkisi ile beraber kaydedilen büyümeye ilişkin olarak kayıtlara geçti. Ülkedeki e-ticaret faaliyetlerinin, toplam perakendeden aldığı yüzde 16,5’lik pay ile piyasa dinamikleri bakımından benzer ülkelere nazara daha büyük bir ağırlığı bulunsa da, raporda sektörde önemli bir büyüme potansiyeli olduğun altı çizildi.

Peki, en çok alışveriş yapılan sektörler hangisi? İşte konuya ilişkin detaylar...


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön