10 / 05 / 2024

e-ticaret sektöründen yeni rekor! 800 milyar TL’ye ulaştı!

e-ticaret sektöründen yeni rekor! 800 milyar TL’ye ulaştı!

iyzico, Dogma Alares ve Elektronik Ticaret İşletmecileri Derneği (ETİD) iş birliğiyle hazırladığı ‘2022 Türkiye E-Ticaret Ekosistemi Raporu’nun sonuçlarını kamuoyuyla paylaştı. Paylaşılan rapora bakıldığında, e-ticaret sektörünün 800 milyar TL’ye ulaştığı görüldü.



Raporda belirtilen sonuçlara göre, ülkedeki e-ticarette ortalama sepet tutarlarında 2020 yılından 2021 yılına 13 TL, 2021 yılından 2022 yılına 79 TL’lik bir artış performansı görüldü. Aydan aya yıllık en büyük hacim artışı temmuz ve ağustos aylarında yüzde 200 bandında meydana geldi.

 e-ticaret sektöründen yeni rekor! 800 milyar TL’ye ulaştı!

Söz konusu rapor, e-ticaret platformlarını kullanan müşteri sayısının bir önceki yıla nazaran yüzde 2,2 seviyesinde yükseldiğini gösteriyor. Bunun yanı sıra 2022 yılı itibari ile kadın ve erkek kullanıcıların oranı sırası ile yüzde 58 ve yüzde 42 olarak kayıtlara geçti. Öte yandan, kadınların payının 2021 yılına nazaran yüzde 10 oranında artış kaydettiği gözlemlendi.

E-ticaret sektöründe satış hacmi ve işlem sayısı esasında en yüksek pazar payına sahip ürün kategorileri 2022 senesinde sırası ile moda ve aksesuar sektörü, elektronik ve teknoloji sektörü, kozmetik ve kişisel bakım sektörü, hizmet sektörü, turizm ve bunun yanı sıra seyahat sektörü olarak kayıtlara geçti. Bu beş sektör, satış hacmi açısından e-ticaret sektörünün yüzde 63’ünü ve toplam işlemlerin yüzde 66’sını meydana getirdi.

100 bin TL’nin aylık getirisi ne kadar? İşte banka banka faiz getiri hesabı...

Aile Bakanlığı müjdeyi resmen duyurdu! Kimliğinizi alıp bu parayı almaya koşun!

Emeklilere son dakika müjdesi! Ek gelir kapısı resmen açıldı! İşte banka banka hesaplara yatacak tutarlar...


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön