21 / 05 / 2024

Kur korumalı mevduatta yeni dönem

Kur korumalı mevduatta yeni dönem

Merkez Bankası (MB), bankalardan döviz dönüşümlü kur korumalı mevduatta (KKM) müşterilere sunulan primin faize eklenmesini istedi. Böylelikle MB’nin ödeyeceği potansiyel kur farkı düşmüş olacak.



TCMB tarafından bankalara gönderilen yazıyla birlikte, TCMB'nin karşı taraf olduğu kur korumalı mevduat işlemlerindeki faiz sınırı kaldırıldı. Daha öncesinde KKM’de faize politika faizinin üzerinde 3 puanlık üst sınır uygulanıyordu.

KKM 180 MİLYAR TL ARTTI

Kur korumalı mevduatta yeni dönem

KKM’de faiz üst sınırının kaldırılmasının ardından, bu alana özellikle tüze tarafından yoğun ilgi geldi. Son bir buçuk ayda KKM toplamı 180 milyar lira artış kaydetti. Böylelikle kur korumalı mevduat toplamı 1.55 trilyon lira ile rekor düzeye yükseldi. Aynı dönemde döviz mevduatlarında 12 milyar doların üzerinde düşüş gerçekleşti.

EDİTÖR NOTU: Bu haber 8 Mart 2023 tarihinde saat 23.50'de yazılmıştır. An itibarıyla dolar kuru 18,92 Türk Lirası, Euro 19,97 Türk Lirası, altının gramı ise bin 103 Türk Lirası değerinde.

İslam Memiş gram altın için 'Geçmiş olsun' dedi! Yeni zirveyi açıkladı!

Emekliye müjde! 7000 TL ek ödeme... İşte detaylar!

Bir yıl ödemesiz 100 bin TL kredi! Devlet bankaları yardıma koştu!

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön