11 / 05 / 2024

Rekor üstüne rekor geliyor! İşte Kur korumalı mevduatta biriken tutar

Rekor üstüne rekor geliyor! İşte Kur korumalı mevduatta biriken tutar

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu'nın yayınladığı haftalık verileri belli oldu. Kur korumalı mevduatların büyüklüğü geçtiğimiz hafta 1 trilyon 701 milyar 63 milyon TL'ye çıkarak  rekor tazeledi. Bir haftalık yükseliş 28.2 milyar TL oldu.



Kur korumalı mevduat, yatırımcılara döviz kurundaki dalgalanmalardan korunma imkanı sunan bir yatırım ürünüdür. Bu üründe yatırımcılar belirli bir süre boyunca bir para birimi cinsinden mevduat yaparlar ve vade sonunda döviz kuru, belirli bir oranda artarsa, yatırımcıların karı da o oranda artar. Ancak, eğer döviz kuru düşerse, yatırımcılar yatırdıkları mevduatın tamamını geri alırlar.

Kur korumalı mevduatlar, yatırımcılara döviz riskinden korunma sağlar ve aynı zamanda sabit bir getiri elde etme imkanı sunar. Ancak, bu yatırım ürünü diğer mevduat ürünlerine göre daha az likiditeye sahiptir ve vade sonuna kadar beklemek gerektiği için yatırımcıların nakit ihtiyacı durumunda satış yapması mümkün olmayabilir.

Kur korumalı mevduatlar, bankalar tarafından sunulan bir yatırım ürünüdür ve yatırımcıların banka risklerine karşı dikkatli olmaları önemlidir. Bu nedenle, yatırım yapmadan önce, yatırımcıların faiz oranları, komisyonlar ve vergi masrafları gibi tüm maliyetleri göz önünde bulundurarak, dikkatli bir şekilde değerlendirmeleri gerekir.

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), Türkiye'de faaliyet gösteren bankaların ve diğer finansal kuruluşların faaliyetlerini düzenleyen ve denetleyen bir kamu kurumudur. BDDK, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın denetiminde çalışmaktadır.

Rekor üstüne rekor geliyor! İşte Kur korumalı mevduatta biriken tutar

BDDK, Türkiye'de bankaların sermaye yeterliliği, risk yönetimi, iç kontrol sistemleri, muhasebe ve finansal raporlama gibi alanlarda düzenlemeler yapar ve bu düzenlemelerin uygulanmasını denetler. Ayrıca, bankaların tüketicilerin haklarını korumalarını ve etik davranmalarını sağlamak için çeşitli düzenlemeler de yapar.

Rekor üstüne rekor geliyor! İşte Kur korumalı mevduatta biriken tutar


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön