07 / 05 / 2024

Farklı Kültür Aynı Mekan

Farklı Kültür Aynı Mekan

İMOB kapsamında, Hollanda ortaklı oturma grubu üreticisi Danca Türkiye tarafından organize edilen "Farklı Kültür, Aynı Mekan" konulu söyleşide mimarinin değişen yüzü ünlü tasarımcılar tarafından tartışıldı

İMOB'da Farklı Kültür, Aynı Mekan söyleşisi 1 Şubat'ta!

Türk mobilya sektörünün dünyaya açılan kapısı sayılan İstanbul Mobilya Fuarı İMOB, 29 Ocak'ta başladı. 01 Şubat Cuma günü, "Farklı Kültür, Aynı Mekan" konulu bir söyleşi gerçekleştirilecek

Kültür ve Turizm Bakanlığı 450 sözleşmeli personel alacağını duyurdu

Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü, farklı şehirlerde bulunan birimlerine, sözleşmeli sanatçı alımı yapacaktır. Bu alım, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu çerçevesinde gerçekleştirilecek olup bazı şehirler ve branşlarda belirlenen sayıda sanatçıya ihtiyaç duyulmaktadır.

Kültür Bakanlığı tarafından Uzman Yardımcısı alınacak! YDS puanı şart!

Kültür Bakanlığı bünyesine YTB memur alımı yapılacağı Resmî Gazete üzerinden yayımlandı. Üstelik KPSS şartı aranmıyor. Kültür Bakanlığı bünyesine farklı dillerde YDS Puanı ile Uzman Yardımcısı ve farklı alanlarda memur alımı yapılacağını duyurdu.

Osmanlı Mimarlık Kültürü kitabı ile mimarlık dersleri!

Avrupa’daki Osmanlı mimarisi hakkında en kapsamlı eserlerin yazarı restoratör, Ekrem Hakkı Ayverdi’nin anısına hazırlanan “Osmanlı Mimarlık Kültürü” kitabında, Osmanlı mimarisi farklı yönleriyle ele anlıyor.

Gaziosmanpaşa Zat-ı Gül Hanım Kültür Merkezi açıldı!

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, Gaziosmanpaşa’da sadece kadınlara hizmet verecek olan Zat-ı Gül Hanım Kültür ve Sanat Merkezi’nin açılışına katıldı. Merkez’de 32 farklı alanda kurslar düzenlenerek eğitim verilecek.

Kültür ve Mekan Toplantıları'nda dönüşen kentlere ışık tutuldu!

Özyeğin Üniversitesi’nin ev sahipliğinde üçüncüsü gerçekleştirilen ‘Kültür ve Mekan Toplantıları’ dizisinde, küresel ve yerel etkiler ile farklılaşan İstanbul ve konut çevrelerine ışık tutuldu.

Sultanbeyli Muhsin Yazıcıoğlu Kültür Merkezi yenileniyor!

Battalgazi Mahallesi Kubbe Caddesi üzerinde bulunan Muhsin Yazıcıoğlu Kültür Merkezi kısa süre önce tadilata alındı. Farklı bir tasarım uygulanan kültür merkezinin içene de ilaveler yapılıyor.

İzmir Bornova'ya 3 yeni kültür merkezi geliyor!

Bornova'da 3 bölgeye 3 yeni kültür merkezi Bornova Belediyesi aynı anda üç ayrı semtte kültür merkezi yapıyor.

Emine Erdoğan İlim ve Kültür Merkezi açıldı!

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, "Emine Erdoğan İlim ve Kültür Merkezi, aynı zamanda uluslararası bir Kur'an kursumuz olacak." dedi.

Didim Kültür Merkezi'nin imar planı kabul edildi!

Didim Belediye Başkanı A. Deniz Atabay, ilçeye kültür merkezi ve amfi tiyatro kazandırma noktasında adımların atıldığını söyledi. Atabay, ''Poje çalışmaları başlayacak ve iki dosyada da aynı anda yürütülecek. Amfi tiyatroyu 2.koy bölgesinde düşünülüyor''dedi.

Beylikdüzü Kültür Merkezi yıl sonunda hizmete hazır!

Beylikdüzü Belediyesi Kültür Merkezi, tüm nitelikleri daha da iyileştirilmiş şekilde hizmet vermek için bakımdan geçiriliyor. İçerisinde birçok belediye biriminin bulunduğu merkezdeki ofisler, farklı noktalara taşınarak hizmet vermeye devam ediyor.

TOKİ yeni projelerinde semt kültürünü yaşatacak!

TOKİ önümüzdeki dönemde semt kültürünü ön plana çıkarmak için tüm gelir gruplarına hitap edecek konutları aynı proje içinde üretecek. TOKİ 'yaşam merkezi kurma’ anlayışıyla proje geliştirmeye başlayacak.

Adana Sarıçam'a Kültür Merkezi yapılıyor!

Sarıçam Belediye Başkanı Bilal Uludağ, inşaatına başlanan "Sarıçam Kültür Merkezi" ile ilçede kültür faaliyetlerine büyük destek olacaklarını belirterek, bu proje ile aynı zamanda geçmişten geleceğe bir köprü kuracaklarını söyledi.

Manisa Barbaros ve Horozköy'e kültür merkezi yapılacak!

Manisa Yunusemre Belediyesi, Ayn-ı Ali Mahallesi İlim Kültür Dil Merkezi ile Tevfikiye Mahallesi Hanımlar Lokali ve Engelliler Kültür Merkezi'ni hayata geçiriyor.

Farklı Kültür Aynı Mekan Haberi

Farklı Kültür Aynı Mekan


İMOB kapsamında, Hollanda ortaklı oturma grubu üreticisi Danca Türkiye tarafından organize edilen "Farklı Kültür, Aynı Mekan" konulu söyleşide mimarinin değişen yüzü ünlü tasarımcılar tarafından tartışıldı. Moderatörlüğünü Oylum Talu'nun üstlendiği söyleşiye Aziz Sarıyer, Ferhan Azman ve Esat Fişek konuşmacı olarak katıldı.  



Londra'da yaşayan ünlü Türk mimar Ferhan Azman'ın tasarladığı standı ve birbirinden renkli ürünleriyle İMOB 2013'te boy gösteren oturma grubu üreticisi Danca Türkiye, 01 Şubat Cuma günü farklı bir etkinliğe ev sahipliği yaptı. Danca'nın 116 m2'lik standında bir araya gelen ünlü tasarımcılar "Farklı Kültür, Aynı Mekan" konusunu değerlendirdi. Tasarım dünyasının başarılı isimleri Ferhan Azman, Aziz Sarıyer ve Esat Fişek'in konuşmacı olarak katıldıkları söyleşiyi Oylum Talu modere etti. 


Dünyanın en iyi tasarımcıları arasında gösterilen Aziz Sarıyer, bazı tasarımların değerini zamanın gösterdiğini söyledi....