05 / 05 / 2024

faruk göksu kentsel dönüşüm kaygı

faruk göksu kentsel dönüşüm kaygı

Kentsel Vizyon Platformu ortağı Faruk Göksu, dönüşüm yapılırken insanların kaygılandığını, bunun için SED raporunun şart olduğunu söyledi..

Esenler Belediye Başkanı Göksu: 16 bin 500 konutun acil dönüştürülmesi gerekiyor!

Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, Esenler'de yaklaşık 60 bin konutun kentsel dönüşüme girdiğini ve acil dönüştürülmesi gereken 16 bin 500 konut olduğunu söyledi.

Mehmet Tevfik Göksu'dan İmamoğlu'na kentsel dönüşüm tepkisi!

İBB AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Tevfik Göksu, İstanbul Güngören İlçesi’ndeki Doğakent Sitesi’nin kentsel dönüşüm çalışmaları konusunda Ekrem İmamoğlu'na tepki gösterdi. 

Tevfik Göksu'dan İBB'ye kentsel dönüşüm tepkisi!

Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu önceki gün kentsel dönüşüm anahtar teslim kura töreninde yaptığı açıklamada İBB'yi kentsel dönüşüm projeleri nedeniyle eleştirdi.

Yüksek yapılar planlı koridorda yapılmalı!

Kentsel Strateji Kurucu Ortağı, Şehir Plancısı Ali Faruk Göksu, kentsel dönüşümle ilgili kendisine sorulan soruları cevapladı. 

Tevfik Göksu'dan Yeşilpınar'daki kentsel dönüşüme tepki!

Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu Eyüpsultan'da devam eden kentsel dönüşüm çalışmalarında Gençlik Parkı'nın yıkıma dahil edilmesine tepki gösterdi.

Tevfik Göksu'dan Ekrem İmamoğlu'na kentsel dönüşüm tepkisi!

İBB AK Parti Grup Başkanvekili M. Tevfik Göksu, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nu kentsel dönüşüm çalışmaları nedeniyle eleştirdi.

Mehmet Tevfik Göksu'dan kentsel dönüşüm açıklaması!

İBB Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Tevfik Göksu yaptığı açıklamada, kentsel dönüşümü artırmak için AK Parti grubu olarak UKOME'den izin alma ve para yatırma zorunluluğunu kaldırdıklarını dile getirdi.

Tevfik Göksu'dan İBB'ye kentsel dönüşüm payı eleştirisi!

2018 yılında raylı sistemlere ayrılan bütçenin, 2021 yılında düşürülmesine dikkati çeken İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili M. Tevfik Göksu, kentsel dönüşüme ayrılan payın da azaldığını belirtti.

Tevfik Göksu: Kentsel dönüşüm tarihi bir fırsat!

2. Kentsel Gelişim Zirvesi'nde konuşan Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu, "Kentsel dönüşümün fırsatından yararlanarak şehirlerimizi insan yüzlü, planlı şehirlere, ekonomik kalkınmış, mutlu ve huzurlu şehirlere dönüştürebiliriz" dedi.

Nef'ten Kentsel Bulmaca projesi!

Nef İcra Kurulu Başkanı Erden Timur ve Kentsel Strateji Kurucusu A. Faruk Göksu tarafından hayata geçirilen “Vizyon Atölyesi” kapsamında, 17 Ağustos Büyük Marmara Depremi’ne özel bir program geliştirildi

Ayhan Önal: Gökdelenle kentsel dönüşüm olmaz!

MHP Gürsu ve Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Ayhan Önal, Bursa Büyğkşehir Belediyesi'nin çalışmalarını destekleri. Önal "Gökdelenle kentsel dönüşüm olmaz" dedi.

Tevfik Göksu: Kentsel dönüşüm vatan meselesidir!

Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu ve Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü Müdürü Özener, Esenler Kent Konseyi'nde bir şehrin depreme nasıl hazırlanması gerektiğini anlattı.

Göksu AVM'nin 2016 sonu değerleme raporu!

Deniz Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı'nın portföyünde yer alan Göksu AVM'nin 2016 yıl sonu değerleme raporu yayınlandı.

faruk göksu kentsel dönüşüm kaygı Haberi

faruk göksu kentsel dönüşüm kaygı

Nef ve Kentsel Strateji işbirliği ile kurulan Kentsel Vizyon Platformu, kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında hazırladığı “81 Kent 81 Vizyon”, “39 Kent 1 İstanbul” programlarının ardından “On Proje Onlarca Etki Programı”nın Sosyal Etki Değerlendirme (SED) Rehberi’ni açıkladı.


Kentsel Vizyon Platformu’nun mekan ve yaşama olan olumsuz etkilerinin belirlenmesi için hazırlanan SED Raporu için proje ekibi, 4 ay boyunca seçilen 10 proje alanında etkinlikler, çalıştaylar yaptı. Buna göre görüşme yapılanların yüzde 80’i kentsel dönüşümün ‘iyi olmadığını’ düşünüyor. Dönüşüm bölgelerinde görüşleri alınan insanların en büyük kaygısı ise ‘proje.’

Kentsel Strateji kurucu ortağı ve Kentsel Vizyon Platformu kurucularından Faruk Göksu, “Dönüşüm süreçlerinde müthiş bir travma yaratılıyor” diyerek, mekanın ve insanların zihinlerinin silindiğini savundu. Göksu, “İnsanlar, projenin ne zaman biteceği, sorunlarıyla ilgili muhatap bulamamak ve güvensizlik endişesiyle...