12 / 05 / 2024

fatih at pazarı

fatih at pazarı

1936 yılında t pazarı mahalle ortasında kaldığından civarda ki ev sahipleri ağır kokudan şikayetçi olmuşlar.1936 yılında Belediye at pazarını sur dışına çıkarmayı karar vermiş.

Elasan Gayrimenkul Danışmanlığı Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Elasan Gayrimenkul Danışmanlığı Ticaret Limited Şirketi bugün Kağıthane'de 10 bin TL sermaye bedeli ile Fatih Atış, Fuat Akar, Mehmet Şamil Sandıkçı, Mustafa Seçgin ve Onut Güngör ortaklığında kuruldu.

Fatih Medreseleri Vakfı Çad'da yetimhane açacak!

Fatih Medreseleri Vakfı, Çad'da 150 öğrenci kapasiteli yetimhane açacak. Yetimhanenin açılacağı yazılı açıklama ile Fatih Medreseleri Vakfı Başkan Yardımcısı ve Yetimhane Proje Sorumlusu Burak Doğan tarafından duyuruldu. İlk temelin Aralık'ta atılacağı bilgisi verildi...

SLM Alaçatı Yapı İnşaat Turizm Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

SLM Alaçatı Yapı İnşaat Turizm Ticaret Limited Şirketi Fatih'te 500 TL sermaye bedeli ile Cella Bencuya Bonofiyet, Metin Bencuya, Selim Levi ortaklığında kuruldu. 

Global Vitrin'in ilk adımı İstanbul’da atıldı!

The Global Showcase (Global Vitrin) projesinin ilk adımı, İstanbul’da atıldı. Proje kapsamında Türkiye adına global entegrasyonu sağlamak için geliştirilen urbanLAB konferanslarının ilki de Almanya pazarı ile başladı.

Yeni AKM'nin temeli Pazar günü atılacak!

İstanbul'un Taksim ilçesinde Atatürk Kültür Merkezi'nin (AKM) yerine yapılacak olan yeni opera binası için son hazırlıklar tamamlandı. Projede temel atma töreni Pazar günü gerçekleşecek.

Nilüfer'e kapalı pazar yeri ve spor tesisi yatırımı!

Nilüfer Belediyesi tarafından Fethiye Mahallesi’ne yaptırılacak kapalı pazar yeri ve spor tesisinin temeli atıldı. Hayata geçirilecek yeni proje 11 bin 430 metrekare alanda inşa edilecek.

Konut ve işyeri çatılarında elektrik üretilebilecek!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, "Çatı ve cephe uygulamasının önünü açan birtakım düzenlemeler yapıldı. Bundan sonra hem konutlarımız hem iş yerlerimiz çatılarını elektrik üretmek için kullanabilecekler" diye açıklamalar yaptı. 

Fatih Terim Alaçatı'daki evini Mehmet Okur'a kiraya verdi

Fatih Terim, Alaçatı'daki taş evibi Türkiye basketbolunun efsane isimleri arasında bulunan ve NBA'da oynayan Mehmet Okur'a kiraladı.

Yeşil Yatırım Holding'in payları Ana Pazar'da işlem görecek!

Yeşil Holding çatısı altında bulunan çeşitli şirketlere yatırım yapan halka açık bir şirket olan Yeşil Yatırım Holding A.Ş'nin payları, Ana Pazar’da işlem görecek.. 

Fatih Reşat Nuri Sahnesi yenileniyor!

İstanbul Şehir Tiyatroları’na bağlı Fatih Reşat Nuri Sahnesi’nin yenilenmesini sağlayacak imar planı değişikliği süreci tamamlandı.

İstanbul Üniversitesi Eğitim Birimleri Binası'nın temeli atılıyor!

Sultangazi Belediyesi tarafından inşa edilecek olan İstanbul Üniversitesi Eğitim Birimleri Binası'nın temeli pazar günü atılıyor.

Maltepe Bağlarbaşı Kapalı Pazar Yeri'nin temeli atıldı!

Yatırımlarına son sürat devam eden Maltepe Belediyesi, Bağlarbaşı Mahallesi'ne yeni bir pazar yeri inşa ediyor.

İzmit Alikahya Kapalı Pazar Yeri yıl içinde tamamlanacak!

İzmit'in Alikahya Fatih Mahallesi’nde inşaatı devam eden Kapalı Pazar inşaatı hızla yükseliyor.

fatih at pazarı Haberi

fatih at pazarı

At Pazarı

Belediye sur haricine çıkarılmasını kararlaştırdı.


Fatih'te bir at pazarı vardır. Burası mahalle ortası olduğu için o civardaki evlerde oturanlar fena kokudan rahatsız oluyorlar. Belediye bunu nazarı dikkate alarak at pazarının sur haricine çıkarılmasına karar verimiştir.


Yeni at pazarı ya Edirnekapı dışında Fatih dairesinin temizlik ahırları yanında bir sahada tesis edilecek, yahut da Topkapı dışında münasip bir yerde kurulacaktır. Belediyenin bu husustaki tetkikatı şehir meclisinin şubat toplatısında mecliste müzakere edilecek ve bir karara bağlanacaktır.


Akşam Gazetesi 24 Şubat 1936 


Abdullah Kutalmış...