02 / 05 / 2024

Fatih Belediyesi Eminönü Dönüşüm açıklamaları

Fatih Belediyesi Eminönü Dönüşüm açıklamaları

Fatih Belediyesi, Tarihi Yarımada'da hayata geçirilecek, "Eminönü Bölgesi Dönüşüm Modeli" ile Eminönü Bölgesi'ndeki mevcut tarihi hanların restore edilerek turizm tesisine dönüşmesine hedefliyor. Eminönü'n turizm merkezi haline gelmesi hedefleniyor.

Fatih Belediyesi sit alanında olduğu gerekçesiyle bir eve el koydu!

Fatih Belediyesi’nin 75 yaşındaki kadın ve ailesinin oturduğu eve “taşınmazın sit alanında kalması nedeniyle tapu tahsis belgesinin geçersiz olduğu” gerekçesiyle el koydu.

Eminönü'ndeki balıkçı teknesi için mahkemeden devam kararı çıktı!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile, Eminönü’nde balık-ekmek satan tekneler arasında yaşanan tahliye davasında karar verildi...

Eminönü’nde balık ekmek satan iş yerleri için bekletme kararı!

İBB Eminönü'nde bulunan teknelerde balık- ekmek satan esnafın tahliye edilmesi hakkında yazıyı Fatih Kaymakamlığı'na göndermediği anlaşıldı. İBB, tahliye işlemini Eminönü'nde yapılması düşünülen düzenleme çalışmalar gerçekleştirecek.

Eminönü'nde balık-ekmek teknesi çalışanlarından mahkeme kararına tepki!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin (İBB), Eminönü’nde balık-ekmek satışı yapan teknelerin sözleşmelerin yenilenmeyeceğini bildirmesi üzerine tekne sahiplerinin açtığı dava reddedildi, bukarara balık-ekmek teknesi çalışanları tepki gösterdi. 

Eminönü'ndeki Valide Han'ın merdivenleri yıkıldı!

Fatih Belediyesi’ne ait ekipler dün sabaha karşı Eminönü'ndeki Valide Han'a gelerek çatıya çıkılan merdivenleri yıktı.

Eminönü’ndeki balıkçı esnafından İBB'ye dava!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Eminönü’nde balık ekmek satan iş yerlerinin boşaltılması için ihtarname göndermişti, şimdi konuyla ilgili yeni bir gelişme daha yaşandı.

Eminönü balıkçıları tarihe mi karışıyor?

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından (İBB) Eminönü’nde balık ekmek satan iş yerlerine 1 Kasım’ kadar boşaltılması için ihtarname gönderildi. Yarın balık teknelerinin çekilmesi için son gün. Eminönü esnafı, "Umarız kararı geri alırlar" diye konuştu...

Eminönü'nde BELTUR eliyle balık-ekmek!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin (İBB), Eminönü'nde kayıklarda satılan balık ekmek nostaljisine son vermesinin ayrıntıları ortaya çıkıyor. Eminönü'nde yapılacak geniş çaplı düzenlemeden sonra, gerek görülmesi durumunda İBB eliyle ekmek arası balık satılabilecek...

Eminönü-Alibeyköy Tramvayı 31 Aralık'ta bitecek!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin 2017 Yılı Faaliyet Raporu kabul edildi. Meclis toplantısında söz alan Başkan Uysal ulaşım yatırımları hakkında bilgi verdi. Uysal, " Eminönü-Alibeyköy Tramvayımız da inşallah 31 Aralık itibariyle bitecek." dedi.

Eminönü-Alibeyköy tramvay hattında çalışmalar sürüyor!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Eminönü-Alibeyköy arasında hizmet vermesi planlanan tramvayın inşa çalışmalarının koruma kurulları kararları doğrultusunda yürütüldüğünü açıkladı. 

Eminönü'deki Rüstem Paşa Camii restore ediliyor!

Eminönü’nde bulunan tarihi Rüstem Paşa Camisi'nin yeniden hayat bulması için kollar sıvandı. Çalışmalar kapsamında emel güçlendirme çalışmalarının büyük bir kısmı ile minare restorasyonu tamamlandı.

Eminönü'nden Eyüp'e tramvay geliyor!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Eminönü'nden Eyüp'e uzanacak bir tramvay hattı yapılacağının müjdesini verdi. Topbaş, hattın ihalesi ve yer teslimlerinin yapıldığını söyleyerek Haliç sahilden geçeceğini belirtti.

Eminönü-Alibeyköy Tramvay Hattı için 100 milyon Euro'luk kaynak!

Eminönü – Alibeyköy Tramvay Hattı İnşaat, Elektromekanik ve Araç Alım işinin tamamlanması için 100 milyon Euro kaynağa ihitiyaç duydu. İhalesi tamamlanan hat Doğuş İnşaat tarafından yapılıyor.

Fatih Belediyesi Eminönü Dönüşüm açıklamaları Haberi

Fatih Belediyesi Eminönü Dönüşüm açıklamaları

Fatih Belediyesi, Tarihi Yarımada'da hayata geçirilecek, geçirilen "Eminönü Bölgesi Dönüşüm Modeli" ile Eminönü Bölgesi'ndeki mevcut tarihi hanların restore edilerek turizm tesisine dönüşümünü hedefliyor. 

Çarpık kentleşme örneği binaların ise; yeniden inşa edilmesi koşuluyla pansiyonculuk,ev pansiyonculuğu ve restoran işletmeciliğine dönüştürülmesi de bu dönüşüm modelinin içinde yer alıyor. 

Eminönü Bölgesi'nin İstanbul'un turizm merkezi haline gelmesini hedeflediklerini belirten Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, binaların eski İstanbul ruhuna göre yenileneceğini söyledi. 


Eminönü Bölgesi Dönüşüm Modeli Projesi kapsamında, Eminönü'nde konut alanında kalan tüm yapılar, müracaat edilmesi ve izin alınması kaydıyla butik otel yapılabilecek" İstanbul - Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, Eminönü Bölgesi Dönüşüm Modeli Projesi kapsamında, bölgede konut alanında kalan tüm yapıların, müracaat edilmesi ve izin alınması kaydıyla butik otele dönüştürülebileceğini belirtti. 

Projenin tanıtım toplantısında konuşan Demir. Eminönü'ndeki bazı...