23 / 07 / 2024

fatih cami Nakşidil Valide Sultan Türbesi restorasyon

fatih cami Nakşidil Valide Sultan Türbesi restorasyon

İstanbul Fatih Cami'nin içerisinde bulunan Nakşidil Valide Sultan Türbesi restore ediliyor...

75 yıl sonra cami olarak açılan Fatih Kariye Camii Diyanet’e devredildi!

Kariye Müzesi’nin 75 yıl sonra cami olarak ibadete açılmasına ilişkin karar Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan imzasıyla dünkü Resmi Gazete’de yayımlandı. Kariye Camisi yönetimi Diyanet’e devredildi.

Fatih Dökümhanesi'ndeki tarihi cami Ayasofya Cami ile aynı gün açılacak!

Kırklareli'nin Demirköy ilçesinde, İstanbul'un fethinde kullanılan top ve güllelerin döküldüğü Fatih Dökümhanesi'ndeki tarihi cami Ayasofya Cami ile aynı gün açılacak...

Saadet Partisi'nden 'Kariye Müzesi cami olarak ibadete açılsın' açıklaması!

Saadet Partisi Fatih İlçe Başkanlığı üyesi bir grup, Kariye Müzesi’nin cami olarak ibadete açılması için çağrı yaptı. Fatih İlçe Başkanı Serenli, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Bakanlar Kurulundan milletin gönlünü ferahlatacak bir adım beklediklerini söyledi...

Bulgaristan'da 479 yıllık cami yıkılmak üzere!

Pek çok Osmanlı mimarisinin bulunduğu Balkan ülkelerinden biri olan Bulgaristan'da bulunan 479 yıllık Fatih Sultan Mehmet Camii'si yıkılma tehlikesiyle karşı karşıya. Bulgaristan'ın Köstendil kentinde bulunan tarihi cami, bakımsızlık nedeniyle yok olma tehlikesi yaşıyor. 

Ergün Turan: Fatih'te nakış nakış işimiz var!

Fatih'i yönetmeye aday olan TOKİ eski Başkanı Ergün Turan'ın 15 yıl belediyede yöneticilik, ardından 5 yıl da TOKİ deneyimi var ve şimdi geçmişten gelen tüm yöneticilik deneyimlerini Fatih'te kullanmak istiyor.

İnegöl’e modern meydan!

İnegöl Belediyesi’nin modern ve estetik bir görünüme sahip şekilde yeniden düzenlediği Fatih Cami karşısındaki meydan, törenle açıldı.

İstanbul'da en fazla cami Fatih'te!

İstanbul’un 39 ilçesinde en fazla cami Fatih, en az cami ise Adalaryer alıyor. Fatih’i sırasıyla Üsküdar, Ümraniye, Beykoz ve Pendik izliyor. Şile, 332 ile kişi başına düşen cami sayısında ilk sırada bulunuyor.

Fatih Cami’deki çalışmalara vatandaştan tam not!

Yapılan çalışmalarla ziyaretçilerin tüm ihtiyaçlarını karşılayacak imkânlar kazandırılan Fatih Cami avlusunun yeni halinden duydukları memnuniyeti dile getiren vatandaşlar, Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir’e teşekkürlerini iletiyor.

Çatalca'nın Nakkaş Mahallesi, Fatih'in mirasıdır!

Gazete'de yayınlanan Acele Kamulaştırma Kararı ile yüzde 35'i istimlak edilen Nakkaş Mahallesi Muhtarı Zafer Öztürk, “Burası Fatih Sultan Mehmet'in nakışçısına hediye ettiği köydür. Nakkaş’a sahip çıkmak Osmanlı mirasına sahip çıkmaktır” dedi.

Fatih Otlukçu Parkı hizmete açıldı!

Ali Kuşçu Mahallesi Otlukçu Yokuşu Sokak’ta inşası süren Şeyh-ül İslam Mehmet Celalettin Cami’nin arkasındaki alan Fatih Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından yeni bir park olarak düzenlenerek, hizmete açıldı.

Niğde Fatih Sultan Mehmet Camii’nin yüzde 70'i tamam!

Niğde’de yaptırılan Fatih Sultan Mehmet Cami’nin inşaatı devam ediyor.Selçuk Mahallesi Muhtarı İsmail Ünal, Fatih Sultan Mehmet Cami’nin caminin inşaatının yüzde 70’nin tamamlandığını söyledi.

Fatih Kızılelma Parkı yenilendi!

Haseki Sultan Mahallesi sınırları içerisinde Kızılelma Caddesi üzerinde Kasap Halil Cami yanında yer alan ve caminin ihyası ile kullanımı kısıtlanan park, Fatih Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından yenileme programına alındı.

Fatih Sultan Mehmet Camii ve çevresi yenileniyor!

Fatih Sultan Mehmet Camii ve çevresinin düzenlenmesi ile nikah sarayının bölgeye kazandırılması planını cami cemaati ile paylaşan Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, sabah namazının ardından camide bir sunum gerçekleştirdi.

fatih cami Nakşidil Valide Sultan Türbesi restorasyon Haberi

fatih cami Nakşidil Valide Sultan Türbesi restorasyon
Osmanlı padişahı 2.Mahmut'un annesi Nakşidil Valide Sultan'ın İstanbul Fatih Cami'nde bulunan türbesi İl Özel İdaresi tarafından yenileniyor. 1 milyon 935 bin TL'ye restore edilecek türbe, 2014 yılında yeniden ziyarete açılacak. Türbe, Barok üslupta, onaltıgen planlı bir mimariye...