19 / 05 / 2024

Fatih cami restorasyon

Fatih cami restorasyon

Fatih Sultan Mehmet tarafından İstanbul'un dördüncü tepesi üzerindeki alanda 550 yıl önce yapılan Fatih Camisi'nin restorasyonu tamamlandı.

Ayasofya Camii'nde restorasyon çalışmalarına başlandı!

Kültür ve Turizm Bakanlığı Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi’nde kapsamlı restorasyon çalışmalarına başlandı.

Cab Mimarlık Ve Restorasyon Limited Şirketi kuruldu!

Cab Mimarlık Ve Restorasyon Limited Şirketi Fatih’te    500 bin TL sermaye bedeli ile Canan Akhüsük Bozkurt tarafından kuruldu.

Kapalıçarşı'daki restorasyon Haziran'da tamamlanacak!

İstanbul'un simge yapılarından biri olan Kapalıçarşı'da geçtiğimiz sene başlayan restorasyon çalışmalarına ilişkin açıklamalarda bulunan Fatih Belediye Başkanı Ergün Turan, “Kapalıçarşı'da haziran ayında çalışmalar bitmiş olacak” diye konuştu.

Seffe Mimarlık Restorasyon Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Seffe Mimarlık Restorasyon Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Fatih’te  50 bin TL sermaye bedeli ile Ferhat Altunbaş tarafından kuruldu.

Yedikule Hisarı'nda restorasyon çalışmaları tam gaz!

Fatih Belediyesi tarafından ilçede bulunan Yedikule Hisarı'ndaki restorasyon çalışmaları aralıksız devam ediyor. Hisar'da yapılan çalışmalarda horasan ile güçlendirme yapılıyor. 

Arıboğa Restorasyon Mimarlık Proje Taahhüt Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Arıboğa Restorasyon Mimarlık Proje Taahhüt Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Fatih'te 500 bin TL sermaye bedeli ile Hakan Arıboğa ve HB Restorasyon İnşaat Taahhüt Turizm ve Ticaret Limited Şirketi ortaklığında kuruldu.

Arkad Restorasyon Mimarlık Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Arkad Restorasyon Mimarlık Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Fatih'te 500 bin TL sermaye bedeli ile Emrah Ovat tarafından kuruldu.

Fatih Köşkü'ndeki restorasyon çalışmaları Nisan'da tamamlanacak!

Topkapı Sarayı'nın en eski yapılarından Fatih Köşkü'ndeki restorasyon çalışmalar Nisan ayının sonunda tamamlanacak.

Şanlıurfa Eyyüp Nebi Cami ve Külliyesi'ndeki restorasyon çalışmaları tamamlandı!

Şanlıurfa Viranşehir'de yer alan Eyyüp Nebi Camii ve Külliyesi'nde bir süre önce başlatılan restorasyon çalışmaları tamamlandı.

Esadiye Cami restorasyonla ayağa kaldırılıyor!

Elazığ'da UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi'ndeki tarihi Harput Mahallesi'nde Artuklu dönemi 800 yıllık Esadiye Cami, 4 senedir süren restorasyon çalışması ile yeniden ayağa kaldırılıyor

Topkapı Sarayı'nda bulunan Fatih Köşkü'nde beton kubbeler söküldü!

Topkapı Sarayı'nın en eski yapılarından olan Fatih Köşkü'nde restorasyon çalışmaları başlamıştı. Cumhuriyet döneminde orijinal ahşap kubbelerin yerine beton kubbeler yapılması nedeniyle yaklaşık bin 500 ton ağırlık taşıyan Fatih Köşkü'nün kubbeleri restorasyonla eski haline dönüştürülecek.

Adil Restorasyon Ve İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu1

Adil Restorasyon Ve İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi Fatih'te 250 bin TL sermaye bedeli ile Adil Doğan tarafından kuruldu.

75 yıl sonra cami olarak açılan Fatih Kariye Camii Diyanet’e devredildi!

Kariye Müzesi’nin 75 yıl sonra cami olarak ibadete açılmasına ilişkin karar Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan imzasıyla dünkü Resmi Gazete’de yayımlandı. Kariye Camisi yönetimi Diyanet’e devredildi.

Fatih cami restorasyon Haberi

Fatih cami restorasyon

Sultan 2. Mehmed'in, 21 yaşındayken "Fatih" unvanını alarak Fatih Sultan Mehmed olarak anılmaya başlamasına, Osmanlı devletinin imparatorluk olmasına, Bizans İmparatorluğu'nun yıkılmasına ve Ortaçağ'ın kapanıp Yeniçağ'ın başlamasına neden olan, İstanbul'un fethinin 559. yıl dönümü 29 Mayıs Salı günü kutlanacak. 


Beş yıldır restorasyon çalışmaları süren Fatih Camisi de fethin yıldönümünde yeniden ibadete açılacak. Fatih Sultan Mehmet tarafından İstanbul'un dördüncü tepesi üzerindeki alanda 550 yıl önce yapılan Fatih Camisi'nin restorasyonu tamamlandı. Cami, salı günü, Başbakan Erdoğan'ın da katılımıyla ibadete...