23 / 07 / 2024

Fatih Camii Açılıyor

Fatih Camii Açılıyor

Osmanlı İmparatorluğu’nun 7. padişahı Fatih Sultan Mehmet tarafından İstanbul’un 4. tepesi üzerindeki Havariun Kilisesi’nin bulunduğu alanda 550 yıl önce yapılan Fatih Camii’nin restorasyonu tamamlandı

İstanbul'un yeni millet bahçesi için geri sayım başladı! Kara Surları Millet Bahçesi açılıyor!

Mega kent İstanbul'un yeni millet bahçesi için geri sayım başladı... Merakla beklenen Fatih Kara Surları Millet Bahçesi'nin ilk etabı yakında hizmete açılıyor.

Taksim Cami bugün açılıyor!

Merakla beklenen Taksim Camii bugün cuma namazının ardından ibadete açılıyor...

Taksim Camii yarın ibadete açılıyor!

2017'de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından temeli atılan Taksim Cami yarın ibadete açılıyor.

Taksim Camii 27 Mayıs'ta açılıyor!

17 Şubat'ta temeli atılan Taksim Cami 27 Mayıs'ta ibadete açılıyor. Açılışa Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da katılım sağlayacak. 

Trabzon'daki Ayasofya Camisi salı günü açılıyor!  

Ayasofya Camii’nin ibadete açılmasından sonra Trabzon’da, 7 yıl önce müzeden camiye dönüştürülerek restorasyonuna başlanan Ayasofya-i Sağir Cami-i Şerifi de salı günü açılıyor. Trabzon’daki Ayasofya, 1964’te camiden müzeye çevrilmişti.

Gebze Hünkar Çayırı yapılaşmaya açılıyor!

Fatih Sultan Mehmet’in vefat ettiği yer olan 133 dönümlük Gebze Hünkar Çayırı ranta açılıyor.

Çamlıca Camii açılış için gün sayıyor!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından  6 Ağustos 2013'te temeli atılan Çamlıca Camii'nde sona gelindi. Yüzde 98'i tamamlanan camii açılış için gün sayıyor.

Balat'taki Demir Kilise bugün açılıyor!

İstanbul'un Fatih İlçesi'ne bağlı Balat'ta yer alan Demir Kilise (Sveti Stefan Kilisesi), restorasyon çalışmalarının tamamlanmasının ardından bugün açılıyor..

Aydın Fatih Kapalı Pazaryeri hizmete açılıyor!

Aydın'da daha önce kömür deposu olarak kullanılan Fatih Kapalı Pazaryeri'ni Efeler Belediye Başkanı Mesut Özakcan, pazar yeri olarak yeniden hizmete açılıyor.

Kardeş Şehir Büyükçekmece Cami açılıyor!

Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün'ün, Bulgaristan'daki kardeş şehir Gorna Oryahovitsa'da yaptırdığı Kardeş Şehir Büyükçekmece Camii, Regaip Kandili canlı mevlit yayını ile ibadete açılıyor.

Marmara Üniversitesi Tatbikat Camii yarın açılıyor!

Üsküdar’da yapımı tamamlanan yeni Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Tatbikat Camii, yarın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da katılacağı ilk cuma namazının kılınmasıyla açılıyor.

Üsküdar Validebağ Camii yarın açılıyor!

Yapımına geçen yıl başlanan ve sözde doğa severlerin günlerce eylemlerine sahne olan Üsküdar'daki Validebağı Korusu'nun Çamlıca girişindeki ruhsatlı arsaya yapılan Validebağı Camii, Ramazan Bayramı'nın ilk günü ibadete açılıyor.

Altındağ Alemdağ Camii açılış için gün sayıyor!

Altındağ’da Alemdağ Mahallesi’ne yapılan Alemdağ Camii açılış için gün sayıyor. Karapürçek, Beşikkaya, Gültepe ve Alemdağ Mahallesi’ndeki yeni camilerin inşaatlarında son rötuşlar yapılıyor.

Fatih Camii Açılıyor Haberi

Fatih Camii Açılıyor

Fatih Camii, fethin 559. yıl dönümünde yeniden ibadete açılacak. Osmanlı İmparatorluğu’nun 7. padişahı Fatih Sultan Mehmet tarafından İstanbul’un 4. tepesi üzerindeki Havariun Kilisesi’nin bulunduğu alanda 550 yıl önce yapılan Fatih Camii’nin restorasyonu tamamlandı.


Vakıflar İstanbul 1. Bölge Müdürü İbrahim Özekinci: “Fatih Sultan Mehmet, İstanbul’u 29 Mayıs 1453’te bir salı günü fethetti. Bu yılın 29 Mayıs’ı da salı gününe denk geliyor. Fatih Camii’ni İstanbul’un fethedildiği günde açmak çok manidar ve anlamlı. Camii, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın da katılımıyla 29 Mayıs salı günü ikindi namazında tekrar ibarete açacağız”...