27 / 04 / 2024

Taksim Camii 27 Mayıs'ta açılıyor!

Taksim Camii 27 Mayıs'ta açılıyor!

17 Şubat'ta temeli atılan Taksim Cami 27 Mayıs'ta ibadete açılıyor. Açılışa Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da katılım sağlayacak. 



Taksim Cami için bekleyiş sona erdi. Yeni Şafak'ta yer alan habere göre; açılışı ertelenen cami 27 Mayıs'ta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da katılımıyla ibadete açılacak. 

2 BİN 250 KİŞİ AYNI ANDA NAMAZ KILABİLECEK 

Şubat 2017'de temeli atılan caminin açılışı Ramazan'ın son Cuması olarak planlanmış ancak tam kapanma nedeniyle 27 Mayıs tarihine ertelenmişti. Hazırlıkların tamamlanmak üzere olduğu caminin açılışına Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da katılacak.  Mimarlar Şefik Birkiye ve Selim Dalaman’ın imzasını taşıyan camide 2 bin 250 kişi aynı anda namaz kılabilecek. Cami içerisinde sergi salonu, konferans salonu ve otopark da bulunacak. 

Taksim Camii 27 Mayıs ta açılıyor!

SON RÖTUŞLAR YAPILIYOR

Dört senedir devam inşaat çalışmaları sonrasında açılış için son rötuşların yapıldığı camide, mihrap ve minber yerine yerleştirildi. Caminin tavanına Hattat Davut Bektaş ve Nakkaş Adem Turan tarafından hazırlanan üzerinde “Allah, Muhammed, Ebubekir, Ömer, Osman, Ali” yazılı 6 hat levhası konuldu.Kubbe göbek yazısında Fatiha Suresi, kubbe kasnağında Al-i İmran Suresi, orta kuşak yazısında Bakara Suresi’nin 285’inci ve 286’ncı ayetleri ile Haşr Suresi’nin 20’nci ve 24’üncü ayetleri, giriş kubbesi göbek yazısında İhlas Suresi, giriş kubbesi kasnak yazısında Ayet-el Kürsi, ana kapı üstü yazısında Nisa Suresi 103’üncü ayeti yazılıyor.

HALI MANİSA'DAN GETİRİLDİ 

Son hazırlıkların yapıldığı camide deve tüyü rengindeki 3 bin 500 metrekarelik halıları zemine yerleştirildi. Yüzde yüz yün olan halılar Manisa'dan getirildi.

Taksim Cami açılışa hazırlanıyor!


Geri Dön