02 / 05 / 2024

Fatih Köprüsü edirne

Fatih Köprüsü edirne

Edirne'de, Fatih Sultan Mehmet döneminde yapılan Fatih Köprüsü'ne sıkışan tır, kepçe ve emniyet ekiplerinin yardımıyla kurtarıldı. Tırın, köprünün bitişiğindeki Adalet Kasrı'na da zarar verdiği tespit edildi...

Keçiören Fatih Köprüsü yeniden inşa edilecek!

Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı Mansur Yavaş, Keçiören Fatih Köprüsü'nün inşaatının yeniden başlayacağını söyledi...

Edirne Meriç Köprüsü'nün restorasyonu bitti!

Edirne’deki Meriç Köprüsü'nün restorasyonu tamamlandı. Köprülerin restorasyonlarında, yapıldıkları döneme ait malzemeler kullanılarak çalışmalar gerçekleştirildi…

Tarihi Tunca Köprüsü'nün restorasyonu tamamlandı!

Edirne'deki tarihi Tunca Köprüsü'nün restorasyon çalışmaları tamamlandı.

Tarihi Tunca Köprüsü yeniden inşa edilecek!

Edirne'de Tarihi Tunca Köprüsü'nde restorasyon çalışmalarına başlandı. Çimento kullanılmadan restore edilecek köprü aslına uygun olarak yeniden inşa edilecek.

1915 Çanakkale Köprüsü bölgeye büyük yarar sağlayacak!

1915 Çanakkale Köprüsü’nün Çanakkale kentini canlandırma çalışmalarına büyük katkı sağlayacağını dile getiren Prof. Dr. Mehmet Fatih Altan, “Fakat köprü inşası ve işletimi sürecinde kentleşme kararlarının doğru olarak alınması ve uygulanması gerekli” dedi.

Edirne Karaağaç Köprüsü 30 Mart'ta açılıyor!

Türkiye'nin ikinci en büyük viyadüğü olma özelliğini taşıyacak olan Karaağaç Köprüsü 30 Mart Perşembe günü açılıyor. Açılışını Başbakan Binali Yıldırım'ın yapacağı köprü bin 947 metre, yani 2 kilometre olarak inşa edildi.

1915 Çanakkale Köprüsü, Trakya bölgesini kalkındıracak!

Bakan Arslan, "1915 Çanakkale Köprüsü sadece Çanakkale'yi değil Edirne'yi Tekirdağ'ı, Kırklareli'ni özellikle Trakya bölgesinin ekonomisini, sanayisini kalkındıracak" ifadesini kullandı.

Kahramanmaraş Aksu Köprüsü açıldı!

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, yapımı tamamlanarak trafiğe açılan Aksu Köprüsü’nde incelemelerde bulundu.

Kahramanmaraş Aksu Köprüsü 1 ay içinde açılıyor!

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı devam eden Aksu Köprüsü’nde incelemelerde bulunan Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, yaklaşık bir ay içerisinde köprünün hizmete açılacağını söyledi.

Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'nün özellikleri!

Fatih Sultan Mehmet Köprüsü, 1988'den bu yana İstanbul'un iki yakasını bir araya getiriyor. Temeli 29 Mayıs 1985'te atılan ve öngörülenden 192 gün önce tamamlanan köprü, Boğaziçi Köprüsü ile iki kıtanın birleştirilmesi sürecine önemli katkı sağladı

Yavuz Sultan Selim Köprüsü trafiği rahatlatacak!

Boğaz’ın son gerdanlığı 3. Köprü'nün devreye girmesiyle İstanbul, yük taşıyan kamyon ve TIR trafiğinden kurtulacak. Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'ndeki TIR ve kamyonların kuzeye yönlendirilmesi kent trafiğine büyük rahatlık kazandıracak.

İşte Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nün son hali!

Boğaz’ın Tarihi Yarımada üzerinden çekilen fotoğrafında, Boğaziçi Köprüsü, Fatih Sultan Mehmet Köprüsü ve henüz tabliyeleri yerleştirilmekte olan Yavuz Sultan Selim Köprüsü bir gerdanlık gibi öne çıkıyor.

Büyükçekmece Mimar Sinan Köprüsü'nün kolonları yarıldı!

E-5 Karayolu üzerinde bulunan Edirne-Büyükçekmece istikametindeki Mimar Sinan Köprüsü'nün taşıyıcı kolonlarında yarılmalar başladı. Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, köprünün yıkılarak yenilenmesi gerektiğini söyledi.

Fatih Köprüsü edirne Haberi

Fatih Köprüsü edirne

Edirne'de, Fatih Sultan Mehmet döneminde yapılan Fatih Köprüsü'ne sıkışan tır, kepçe ve emniyet ekiplerinin yardımıyla kurtarıldı.


Edinilen bilgiye göre, Soner Ç'nin (28) kullandığı 22 AB 718 plakalı tır, Fatih Köprüsü'nün girişinde, yolun köprüye doğru virajı nedeniyle dönüşünü gerçekleştiremedi. Tırın ön kısmı köprüye girmesine rağmen, 22 AB 216 plakalı dorse kısmı dışarıda kaldı.


Sürücü Soner Ç, geri manevra yaparken, Edirne Sarayı'na Kanuni Sultan Süleyman zamanında eklenen Adalet Kasrı'nın köşesi de zarar gördü. Tır, çevredekilerin haber vermesi üzerine olay yerine gelen kepçe ve trafik ekiplerinin yardımıyla kurtarıldı.


Edirne Müze Müdürlüğü yetkilileri de kasrın zarar gören kısmında inceleme yaptı.


Trafik ekipleri, sürücüye, 3 tonluk araçların girebileceği köprüden 13 tonluk tırla geçmeye çalıştığı için ceza kesti. 


Sürücü, "bölgenin yabancısı" olduğunu öne...