07 / 05 / 2024

fatih metin avm açıklaması

fatih metin avm açıklaması

Gümrük ve Ticaret Bakan Yardımcısı Fatih Metin, bundan sonra 400 metrekareden daha büyük AVM'lerin kent dışına yapılması konusunda zorunluluk olacağını, bu AVM'lerin icarî plan dahilinde uygun alanlara taşınacağını söyledi..

Bolu'da 7 milyon TL harcanan bungalov evler atıl kaldı!

Bolu Gölcük Tabiat Parkı'nda İdare Mahkemesi tarafından iptal edilen  bungalov ve dağ köşkü projesinde inşaatı biten evler atıl durumda kaldı. Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Fatih Metin, evlerin durumu hakkında açıklama yaptı. 

Fatih Metin'den tarım arazilerinin konuta çevrilmesine ilişkin açıklama!

Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Fatih Metin, "Belediyeler bizden rekreasyon alanı diye izin alıyor ama daha sonra orayı ticaretle, konuta dönüştürüyor" dedi...

Next Level AVM, Ziraat Bankası'na varlık-borç takası yöntemiyle satıldı!

Ankara Next Level AVM'nin Ziraat Bankası tarafından el konulduğu yönündeki haberlere Pasifik İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Erdoğan ateş püskürdü...

Next Level AVM için 'el konuldu' haberlerine Pasifik İnşaat'tan yalanlama!

Ankara’daki 'Next Level' alışveriş merkezine Ziraat Bankası tarafından el konulduğu hakkında çıkan haberlere AVM'nin sahibi Pasifik İnşaat'tan yalanlama geldi. Şirketin Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Erdoğan, Next Level AVM'yi kendi istekleriyle varlık borç takas yöntemiyle sattıklarını söyledi..

Düzce'de sel felaketi! Çok sayıda ev yıkıldı!

Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Fatih Metin, "Düzce'ye yılda yağan yağışın dörtte biri düştü. Bölgede hasar tespit çalışmaları devam ediyor" diye konuştu.

Bolu’da dar gelirliler ev sahibi olacak!

Ev sahibi olmak isteyen Bolululara müjdeli haberleri peş peşe veren Cumhur İttifakı AK Parti Bolu Belediye Başkan Adayı Fatih Metin, TOKİ projesi için başvuruların başladığını söyledi.

Fatih Metin kimdir?

2019 yerel seçimlerinde AK Parti Bolu Belediye Başkan Adayı Fatih Metin oldu. Peki, AK Parti Bolu Belediye Başkan Adayı Fatih Metin kimdir?

Zeruj Port AVM Fatih’e rakip oldu!

Zeytinburnu’ndaki dünyanın ilk muhafazakâr AVM’si Zeruj Port'ta müşteriler  “Alışveriş için Fatih’le sınırlı kalmaktan kurtulduk” diye sevinçli. 

AVM'lerdeki dükkan kiralarına düzenleme yapılmalı!

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği'nden yapılan açıklamada, alışveriş merkezlerindeki (AVM) dükkan kiraları konusunda hükümetin yeni bir düzenlemesi yapması gerektiği belirtildi.

Vadistanbul AVM açıldı!

Açılıştan önceki gün perakende sektörünün önde gelen isimlerini Fatih Erkoç ve orkestrasının katıldığı özel davette buluşturan Vadistanbul AVM, Türkiye’de alışverişin standartlarını yükseltiyor.

Yatırımcının gözü Türkiye'de!

Ekonomi Bakan Yardımcısı Fatih Metin yaptığı açıklamada dünyada dönen 10 trilyon doların Türkiye merkezli bölgede olduğunu dile getirdi.

Türk müteahhitler 111 ülkede 9 bin proje üstlendi!

Ekonomi Bakan Yardımcısı Fatih Metin, Dünya Bankasının 2015 Global Kamu Özel Sektör İşbirliği Raporunda Türkiye'nin 111,6 milyar dolarlık küresel PPP yatırımlarından yüzde 40 pay aldığını ve gerçekleştirdiği 44,7 milyar dolarlık bedel ile bu alanda lider olduğunu söyledi.

Hulusi Belgü: AVM'lere sınırlama ticarete ihanettir!

AYD Başkanı Belgü, "AVM'lere sınırlama getirilmesi konusunda hükümetin duruşu çok açık ve net. AVM veya organize perakende ticaretinin yüzde 30'u neredeyse pazar günleri yapılır. Bunu ortadan kaldırmak ticaret hayatına ihanet olur" dedi.

fatih metin avm açıklaması Haberi

fatih metin avm açıklaması

GÜMRÜK ve Ticaret Bakan Yardımcısı Fatih Metin, "AVM" diye tabir edilen alış veriş merkezlerinin illerin ticari planlarına uygun alanlara taşınacağını söyledi. Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz'ı ziyareti sırasında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Metin, uzun dönemden beri esnaf kesimi ve ticaret erbabının beklediği, 'AVM Yasası" diye tabir edilen Perakende Sektörünün Düzenlenmesi Hakkındaki Kanun Tasarısı'nı ilgililerin görüşüne açtıklarını hatırlattı. 


"Tasan, Bakanlar Kurulunda da son şekli verilerek Meclise sevk edilecek" diyen Metin, "Bu, uzun dönemdir beklenti içinde olunan bir alandı. Bu konuda çalışmalar devam ediyor" ifadesini kullandı. "Her ilde stratejik ticari plan yapılacak" diyen Metin, "Valiler başkanlığında belediyelerden, sivil toplum kuruluşlarından ve ticaret adamlarından komisyon oluşturulacak. Bu komisyon, illerdeki imar planlan gibi stratejik ticari plan yapacak. Yani bir caddede kaç berber olması lazım, kaç...