29 / 04 / 2024

Fatih Mevlanakapı kentsel dönüşüm

Fatih Mevlanakapı kentsel dönüşüm

İstanbul’un birçok semtinde başlayan kentsel dönüşüm çalışmalarına Fatih ilçesine bağlı Mevlanakapı Mahallesi de katıldı. Yetkililer mahallenin SİT alanı olduğu için yıkıma alındığını belirtti.

Mamak Kentsel Dönüşüm Projesi'nde 2019'dan beri daire teslim edilmiyor! Projede usulsüzlük mü var? 

Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) Meclisi Birinci Başkanvekili ve AK Parti Keçiören Meclis Üyesi Fatih Ünal'dan 2019'dan beri daire teslim edilmeyen Mamak Kentsel Dönüşüm Projesi ile ilgili bir son dakika açıklaması geldi. İşte ayrıntılar...

Likya Kentsel Yapılar İnşaat Limited Şirketi kuruldu!

Likya Kentsel Yapılar İnşaat Limited Şirketi bugün Fatih'te 100 bin TL sermaye bedeli ile Rıdvan Ergün tarafından kuruldu.

Mf Kentsel Dönüşüm Mühendislik Mimarlık Limited Şirketi kuruldu!

Mf Kentsel Dönüşüm Mühendislik Mimarlık Limited Şirketi Sancaktepe'de Fatih Arslan ve Mustafa Önder Sağlam ortaklığında kuruldu.

Fatih'te büyük dönüşüm başlıyor!

İstanbul'un Fatih ilçesinde kentsel dönüşüm çalışmaları başlıyor. Çalışmalar dahilinde 10 bin bina dönüşüme girecek. 

İstanbul'da 700 bin bina kentsel dönüşüme girmeli!

17 Ağustos İstanbul depremi yıldönümü gelirken uzman isimler büyük İstanbul depremine yönelik açıklamalarına devam ediyor. AFAM Müdürü ve inşaat mühendisi Prof. Dr. Mehmet Fatih Altan, İstanbul'da 700 bin binanın kentsel dönüşüme girmesi gerektiğini dile getirdi. 

Küçükçekmece'ye yeni kentsel dönüşüm planı!

Küçükçekmece'deki Fatih Mahallesi'nin yeni kentsel dönüşüm planları düzenlendi. 3. derece arkeolojik sit alanı olan ve riskli alan ilan edilen mahallede daha önce iptal edilmiş plandaki inşaat alanı azaltıldı.

Fatih 1/5000 ölçekli plan tadilatı askıya çıktı!

Fatih ilçesi, ( Tarihi Yarımada ) 1. Derece Arkeolojik, Kentsel Tarihi Sit Alanları Koruma Amaçlı Nazım İmar Planı Plan Notu Değişikliğine ilişkin 1/5000 ölçekli 24.11.2020 tasdik tarihli plan tadilatı askıya çıktı.

İstanbul ve Türkiye'ye örnek olacak kentsel dönüşüm projesi!

İBB iştiraki KİPTAŞ, 2017’de “riskli bölge” ilan edilen Bağcılar Kirazlı Mahallesi’ndeki 7 blok, 190 konuttan oluşan “As Fatih Kent Sitesi”nin depreme karşı kentsel dönüşümünü yapacak. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, "Türkiye’ye de anlatacağız bu modeli örnek olarak" dedi.

Ergün Turan: İnsanların kentsel dönüşüme devam etmelerini istiyoruz!

Fatih Belediye Başkanı Ergün Turan yaptığı açıklamada, "Fatih'te önce insanların kentsel dönüşümü kendi kendilerine yapacak şekilde devam etmelerini istiyoruz. Çünkü burası siteleşmeye müsait bir ilçe değil." dedi.

Ergün Turan: Fatih'te kentsel tasarım ölçeğinde yeni işler planlıyoruz!

Fatih Belediye Başkanı Ergün Turan yaptığı açıklamada, Fatih'te kentsel tasarım ölçeğinde yeni işler planladıklarını söyledi.

TOKİ Kahramanmaraş 113 konut ihalesi yarın!

Kahramanmaraş İli Onikişubat İlçesi Saçaklızade (Fatih) Mahallesi Kentsel Dönüşüm Projesi 113 Adet Konut İnşaatları İle Altyapı ve Çevre Düzenlemesi (E- İhale) ihalesi yarın saat 11:00'de yapılacak.

TOKİ'den Kahramanmaraş'a 113 yeni konut müjdesi!

Kahramanmaraş İli Onikişubat İlçesi Saçaklızade (Fatih) Mahallesi Kentsel Dönüşüm Projesi 113 Adet Konut İnşaatları İle Altyapı ve Çevre Düzenlemesi (E- İhale) ihalesi 2 Ekim 2020 tarihinde yapılacak.

Vatandaşlarımızın kentsel dönüşüm çabalarına destek vermeleri gerekir!

17 Ağustos 1999 Marmara Depremi'nden beri yürüttükleri çalışmaları anlatan SAÜ Rektörü Prof. Dr. Fatih Savaşan yaptığı açıklamada, "Vatandaşlarımızın kentsel dönüşüm çabalarına destek vermeleri gerekir" dedi.

Fatih Mevlanakapı kentsel dönüşüm Haberi

Fatih Mevlanakapı kentsel dönüşüm

İstanbul’un birçok semti, hükümetin kentsel dönüşüm adı altında yürüttüğü rant projesinin kıskacında. Beyoğlu’na bağlı Okmeydanı  Mahallesi, Kadıköy’e bağlı Fikirtepe Mahallesi, Maltepe’ye bağlı Gülsuyu, Ataşehir’e bağlı 1 Mayıs Mahallesi... Ve bu mahallelere her gün bir yenisi ekleniyor. İstanbul’un Suriçi denilen bölgesinde yer alan Fatih ilçesine bağlı Mevlanakapı Mahallesi de bu rant projesinin içine katılan mahallelerden.


Hizmet verilmiyor


Hükümet rant yıkımı için de SİT alanı, Afet bölgesi gibi kılıflar uyduruyor. Okmeydanı Afet bölgesi diye yıkılmak istenirken, Mevlanakapı için ise SİT alanı bahanesi öne sürülüyor. Fatih Belediyesi, senelerdir Mevlanakapı’ya hizmet vermiyor. Mahalle sakinleri, belediyenin Süleymaniye’dekine benzer şekilde “Çürümeye bırakarak yıldırma” politikası yürüttüğünü söylüyor. Mevlanakapı’daki rant projesi; ‘nüfus sayımı’ bahanesiyle evlerde yaşayan yurttaşlar hakkında bilgi toplanarak yapılmaya çalışılıyor. Yine ‘riskli alan’ ilan edilerek ranta açılan...