13 / 05 / 2024

Fatih oruç baba parkı

Fatih oruç baba parkı

Fatih'teki parkta çalışma gerginliği çıktı. Oruç Baba Türbesi'nin de içinde bulunduğu parkta yapılan çalışmanın sonlandırılmasını isteyen vatandaşlar, topladıkları imzaları ve şikayet dilekçelerini Fatih Belediyesine iletti.

Aydın Baba İnşaat Gayrimenkul Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Aydın Baba İnşaat Gayrimenkul Ticaret Limited Şirketi Fatih'te Aydın Sağaltıcı tarafından kuruldu.

Mr Havacılık Teknoloji Limited Şirketi kuruldu!

Mr Havacılık Teknoloji Limited Şirketi bugün Bakırköy'de 30 bin TL sermaye bedeli ile Abdullah Aşlamacı, Fatih Oruç ve Onur   Erden ortaklığında kuruldu. 

Derviş Baba Öğrenci Yurt İşletmeleri Limited Şirketi kuruldu!

Derviş Baba Öğrenci Yurt İşletmeleri Limited Şirketi bugün Fatih'te 20 bin TL sermaye bedeli ile Yaşar Petek tarafından kuruldu. 

Kıran Yapı İnşaat Taahhüt Otomotiv ve Dış Ticaret Limited Şirketi İstanbul Fatih Şubesi açıldı!

Kıran Yapı İnşaat Taahhüt Otomotiv ve Dış Ticaret Limited Şirketi İstanbul Fatih Şubesi, Ünsal Kıran Şube Müdürlüğü'nde 500 bin TL sermaye ile 4 Nisan'da Fatih, Molla Ferani Mahallesi, Ali Baba Türbe Sokak'ta açıldı.

Oruç İnşaat Malzemeleri İletişim Telek.Kuyumculuk Oto Galerisi Tem. Maddeleri Pazar.San.ve Tic.Ltd.Şti. kuruldu!

Oruç İnşaat Malzemeleri İletişim Telek.Kuyumculuk Oto Galerisi Tem. Maddeleri Pazar.San.ve Tic.Ltd.Şti. Mehmet Emin Oruç tarafından 100 bin TL sermaye ile 23 Mart'ta Fatih, Taya Hatun Mahallesi'nde kuruldu.

Oruçreis Mahallesi İlkokulu’nun temeli atıldı!

Oruçreis Mahallesi’nde düzenlenen temel atma törenine AK Parti Kahramanmaraş Milletvekilleri Nursel Reyhanlıoğlu, Mehmet Uğur Dilipak, Mehmet İlker Çitil, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç da katıldı...

Fatih Laleli Baba türbesi restore edilecek!

İstanbul Fatih’teki Laleli Baba türbesi, bakımsızlıktan dökülüyor. Padişah 3. Mustafa döneminin dervişlerinden Laleli Baba ’nın türbesinin kapısı camları kırık ve dış kapısı açık.

Yedikule Bostanları için örgütlerden ortak açıklama!

Yedikule Bostanları'nı korumak için çabalayan örgütler Kocamustafapaşa Dayanışması ve Oruç Baba Parkı Gönüllüleri ortak bir basın açıklaması yayınladı: Topbaş'ın açıklamasına güvenmiyoruz, İstanbul'da yerel yönetim eksikliği var.

Oruç Baba Türbesi'nde yürütmeyi durdurma kararı!

İstanbul 3. İdare Mahkemesi, Ramazan ayının ilk gününde sirke ve ekmekle oruç açanların uğrak yeri olan Oruç Baba Türbesi'nin Geylani İlim Kültür Eğitim Vakfı'na tahsis edilmesi ile ilgili olarak yürütmeyi durdurma kararı verdi.

Oruç Baba Parkı son anda imara açılmaktan kurtuldu!

Oruç Baba Parkı son anda imara açılmaktan kurtuldu. Oruç Baba Türbesi'nin bulunduğu park yapılaşmaya açılmaktan kurtuldu. Park, 'Sosyal Kültürel Tesisler Alanı'ndan çıkarılarak, 'Cami ve Park Alanı'na alındı.

Oruç Baba Türbesi'nin arazisine yapılacak tekke projesine tepki!

İstanbul’un Fatih ilçesindeki Topkapı’daki Oruç Baba Türbesi’nin içinde bulunduğu 2 bin 300 metrekarelik parka Geylani Vakfı tarafından yapılmak istenen Ümmi Sinan tekkesi projesine vatandaşlarla Ak Partili Fatih Belediyesi adeta birlikte direniyor...

Fatih'teki parkta çalışma gerginliği!

Fatih'teki parkta çalışma gerginliği çıktı. Oruç Baba Türbesi'nin de içinde bulunduğu parkta yapılan çalışmanın sonlandırılmasını isteyen vatandaşlar, topladıkları imzaları ve şikayet dilekçelerini Fatih Belediyesine iletti.

Oruç Baba Türbesi'nin bulunduğu arazide yapılan inşaata tepki!

Oruç Baba Türbesi'nin bulunduğu arazide yapılan inşaata tepki yağdı. Ramazan ayının ilk iftarının açıldığı Oruç Baba Türbesi'nin bulunduğu arazide yapılan inşaat mahalle sakinlerinin tepkisine neden oldu.

Fatih oruç baba parkı Haberi

Fatih oruç baba parkı

Fatih'teki Oruç Baba Türbesi'nin de içinde bulunduğu parkta yapılan çalışmanın sonlandırılmasını isteyen vatandaşlar, topladıkları 3 bin imzayı ve şikayet dilekçelerini belediyeye sundu. 


Topkapı'daki parkı Vakıflar Genel Müdürlüğünden 10 yıllığına kiraladığı belirtilen Geylani İlim Kültür ve Eğitim Vakfının yaptığı çalışmaya tepki gösteren mahalle sakinleri, imza kampanyası başlattı.


Yaklaşık 3 bin imza toplayan vatandaşlar, imzaları ve şikayet dilekçelerini Fatih Belediyesine sundu. 


Çalışma için etrafı kapatılan parkın çevresinde bekleyen vatandaşlardan İsmail Çolak, gazetecilere yaptığı açıklamada, türbenin de içinde bulunduğu parkta ilk olarak 3 ay önce başlatılan çalışmaların mahallelinin tepkisi üzerine ertelendiğini anlattı. 


Vakıf görevlilerinin vatandaşları parka almaması ve parkın etrafını sac plakalarla kapatmasına tepki gösterdiklerini ifade eden Çolak, "Bulunduğumuz mahallede bir deprem yaşanması halinde sığınabileceğimiz tek açık alan bu park. Buranın betonlaşmasına bu sebepten dolayı karşı...