28 / 04 / 2024

Fatih'teki parkta çalışma gerginliği!

Fatih'teki parkta çalışma gerginliği!

Fatih'teki parkta çalışma gerginliği çıktı. Oruç Baba Türbesi'nin de içinde bulunduğu parkta yapılan çalışmanın sonlandırılmasını isteyen vatandaşlar, topladıkları imzaları ve şikayet dilekçelerini Fatih Belediyesine iletti.



Fatih'teki Oruç Baba Türbesi'nin de içinde bulunduğu parkta yapılan çalışmanın sonlandırılmasını isteyen vatandaşlar, topladıkları 3 bin imzayı ve şikayet dilekçelerini belediyeye sundu. 


Topkapı'daki parkı Vakıflar Genel Müdürlüğünden 10 yıllığına kiraladığı belirtilen Geylani İlim Kültür ve Eğitim Vakfının yaptığı çalışmaya tepki gösteren mahalle sakinleri, imza kampanyası başlattı.


Yaklaşık 3 bin imza toplayan vatandaşlar, imzaları ve şikayet dilekçelerini Fatih Belediyesine sundu. 


Çalışma için etrafı kapatılan parkın çevresinde bekleyen vatandaşlardan İsmail Çolak, gazetecilere yaptığı açıklamada, türbenin de içinde bulunduğu parkta ilk olarak 3 ay önce başlatılan çalışmaların mahallelinin tepkisi üzerine ertelendiğini anlattı. 


Vakıf görevlilerinin vatandaşları parka almaması ve parkın etrafını sac plakalarla kapatmasına tepki gösterdiklerini ifade eden Çolak, "Bulunduğumuz mahallede bir deprem yaşanması halinde sığınabileceğimiz tek açık alan bu park. Buranın betonlaşmasına bu sebepten dolayı karşı duruyoruz" dedi. 


Geylani İlim Kültür ve Eğitim Vakfı yetkilisi Kuddusi Usta ise türbenin de içinde bulunduğu arazinin Vakıflar Genel Müdürlüğünün malı olduğunu ve Ümmi Sinan Tekkesi'nin yenilemesi için vakıflarına 10 yıllığına kiraladığını belirtti. 


Resmi prosedürleri tamamladıklarını ve arsada arkeolojik kazı yapacaklarını söyleyen Usta, şunları kaydetti: 


"Mahallelinin asıl tepkisi çalışmalarımızı sağlıklı yürütebilmek için parkın etrafına sac duvar çekmemize. Biz burada geçmiş yıllarda kaybolan tarihi bir tekkeyi yenilemek istiyoruz. Yapacağımız arkeolojik kazılarda bir kalıntıya rastlanırsa, zaten istediğimiz çalışmayı yapamayacağız. Biz kiracıyız ve buraya yapacağımız hayırlı hizmetten en çok mahalleli faydalanacak ve bize çıkardıkları zorluktan pişman olacaklar." 


Geylani İlim Kültür ve Eğitim Vakfı'nın, çalışma başlattığı parkın çevresini sac plakalarla kapatmak istemesi sonrası bölgede gerginlik yaşanmış, mahallelinin şikayeti üzerine vakıf görevlileriyle görüşen ve evrakları inceleyen zabıta ekipleri, evraklarda eksiklik olduğu gerekçesiyle parktaki çalışmaları geçici süreyle durdurmuştu. 


AA


Geri Dön