29 / 07 / 2024

Fatin Uran biyografi

Fatin Uran biyografi

Mimar Fatin Uran kimdir? Mimar Fatin Uran, bugüne kadar hangi projelere imza attı? Fatin Uran, hangi işlere görev aldı? İşte Mimar Fatin Uran 'ın biyografisi ve projeleri..

Kiracılar sakın ev sahibine imzalatmadan bunu yapmayın: Tazminat ödeyebilirsiniz!

Milyonlarca kiracıyı ilgilendiren bir konu gündeme geldi. Ev sahibine tazminat hakkı doğuran konuların başında yer alan tadilat için uzmanından uyarılar yapıldı. İşte detaylar...

Eren Uran İnşaat Turizm Tekstil İç Ve Dış Ticaret Limited Şirketi'nin merkez nakli yapıldı!

Eren Uran İnşaat Turizm Tekstil İç Ve Dış Ticaret Limited Şirketi'nin merkez nakli gerçekleştirildi. Eren Uran İnşaat Turizm Tekstil İç Ve Dış Ticaret Limited Şirketi'nin merkezi Fatih'te yapıldı.

Kia’dan sevinçten uçuran haber! Picanto’dan sonra Rio modeline de zam gelmedi!

Kia’dan Rio modeline sahip olmak isteyenlere müjdeli bir haber geldi. Eylül ayı kapsamında tüm modellerinin fiyat listelerini yenilemeye başlayan Kia, Picanto’dan sonra Rio’ya da zam yapmadı.

Aile Bakanlığı'ndan milyonları sevinçten uçuran para ödeme haberi. Çalışmalar temmuzda tamam

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın ev kadınlarına yapacakları destek ödemesi hakkındaki çalışmalar temmuz ayında tamamlanacak.

Mff Yapı İnşaat Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Mff Yapı İnşaat Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi bugün Arnavutköy'de 1 milyon TL sermaye bedeli ile Murat Şahinler, Fırat Güneş ve Fatin Şahinler ortaklığında kuruldu.

İş Bankası'ndan havalara uçuran son dakika açıklaması! Bu parayı almayı sakın unutmayın!

İş Bankası, promosyon ödemeleri konusunda önemli bir karar aldı ve 20 bin TL'lik ödeme yapacaklarını duyurdu. Bankanın yaptığı açıklamaya göre, promosyon ödemeleri için bu tutar belirlendi. Detaylı bilgi için İş Bankası'nın açıklamasına bakabilirsiniz.

Migros'tan Samsung Galaxy A32'ye indirim! Son dakika havalara uçuran çılgın indirim! Sakın bu fırsatı kaçırmayın!

Migros, şimdi Samsung'un en sevilen üyelerinden biri olan Samsung Galaxy A32 modeline indirim uyguluyor. Samsung Galaxy A32'ye Migros'tan havalara uçuran çılgın indirim! Sakın bu fırsatı kaçırmayın!..İşte bütün ayrıntılar...

64 MP kameralı Samsung Galaxy A53'e Migros'tan havalara uçuran çılgın indirim! Sakın bu fırsatı kaçırmayın!

Türkiye'deki en büyük süpermarket zincirlerinden biri olan Migros, şimdi Samsung'un en sevilen üyelerinden biri olan Samsung Galaxy A53 modeline indirim uyguluyor. Samsung Galaxy A53'e Migros'tan havalara uçuran çılgın indirim! Sakın bu fırsatı kaçırmayın!..İşte bütün ayrıntılar...

Akbank'tan havalara uçuran son dakika Nisan 2023 müjdesi... Acil bakın pişman olmayın!

Akbank, sık sık önemli kampanyalar düzenleyerek müşterilerine fırsatlar sunmaktadır. Banka, bu kampanyaların detaylarını da aktif olarak vatandaşlarla paylaşmaktadır. Son olarak, Akbank tarafından hazırlanan bir kampanyanın detayları da müşterilerle paylaşılmıştır.

KDV'de büyük değişiklik! Asgari tutar bakın ne oldu?

Katma Değer Vergisi (KDV) uygulamalarında bazı değişiklikler yapılarak mükelleflerin 1 Şubat 2023 tarihinden itibaren yapılan işlemlerinde uygulanmak üzere, iade hakkı doğuran işlemlerinde, iade talebinde bulunacakları asgari tutar 2 bin TL olarak kesinleşti.

KDV'de yeni dönem! Resmi Gazete'de yayımlandı

KDV, mükelleflerin 1 Şubat 2023'ten itibaren yapılan işlemlerinde uygulanmak üzere, iade hakkı doğuran işlemlerinde, iade talebinde bulunacakları asgari tutar 2 bin lira oldu. İşte tüm detaylar...

Carrefoursa'dan Samsung Galaxy A73`e karşı konulamaz indirim! 1 Nisan şakası gibi ama gerçek! Stoklar tükenmek üzere! 

Carrefoursa'dan havalara uçuran son dakika müjdesi verildi! Dev market, Samsung Galaxy A73'te önemli indirimlere imza attı. İndirimi duyanlar 1 Nisan şakası sandı ancak tamamen gerçek. 

Akılları baştan uçuran dolar tahmini! Dolarda ipler resmen koptu!

Dolar kurundaki dalgalanmalar hız kesmeden devam ediyor. Finans piyasaları uzmanı Selçuk Geçer, 19 TL'nin üzerine çıkan dolar hakkında açıklamalarda bulundu. Fed'in (FED) faiz kararı sonrasında dolar kurunda yeni bir yükseliş yaşandı. Uzman, piyasalardaki dalgalanmalar hakkında yorumlarını paylaştı.

Fatin Uran biyografi Haberi

Fatin Uran biyografi

Fatin Uran kimdir?

Fatin Uran, 1946 yılında da İTÜ Mimarlık Fakültesi’nden mezun oldu. İlk meslek çalışması, Ankara’da Bayındırlık Bakanlığı Yapı İmar İşleri Proje Bürosu’nda, 1 yıl kadar sürdü. 


Askerlik hizmetini, 27. dönem yedek subay olarak tamamladıktan sonra, serbest çalışmayı tercih ederek, 1949 yılında proje bürosunu kurdu. 


Büro çalışmalarını kesmeden, İTÜ İnşaat Fakültesi’nde 1957 yılında öğretim görevlisi olarak atandı. İnşaat Fakültesi öğrencilerinin “Mimarlık Bilgisi” ve “Yapı Bilgisi” dersleri ile eğitim hizmetini 1981 yılı sonuna kadar devam ettirdi. Emekliliğini isteyerek görevini devir etti. 


Mimarlık proje çalışmalarında benimsediği, gerçekleşmesine özen gösterdiği ilkeler; özellikle rasyonellik, fonksiyon, sadelik ve...