29 / 04 / 2024

KDV'de büyük değişiklik! Asgari tutar bakın ne oldu?

KDV'de büyük değişiklik! Asgari tutar bakın ne oldu?

Katma Değer Vergisi (KDV) uygulamalarında bazı değişiklikler yapılarak mükelleflerin 1 Şubat 2023 tarihinden itibaren yapılan işlemlerinde uygulanmak üzere, iade hakkı doğuran işlemlerinde, iade talebinde bulunacakları asgari tutar 2 bin TL olarak kesinleşti.



Katma Değer Vergisi'nde (KDV), mükelleflerin 1 Şubat 2023 tarihinden itibaren yapılan işlemlerinde uygulanmak üzere, iade hakkı doğuran işlemlerinde, iade talebinde bulunacakları asgari tutarın 2 bin TL olmasına karar verildi.

Hazine ve Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığının Katma Değer Vergisi Genel Uygulama Tebliği'nde Değişiklik Yapılması ile İlgili Tebliğ (Seri No: 46) Resmi Gazete'de yayımlanmasının ardından yürürlüğe girdi.

KDV de büyük değişiklik! Asgari tutar bakın ne oldu?

Tebliğ ile mücbir sebep ilan edilen yerlerde mükellefiyet kaydı olduğu için mücbir sebep çerçevesine dahil edilen fakat etkinliklerine olağan şekilde devam edebilecek nitelikteki mükelleflerin, idareye mücbir sebep durumunun bitmesi için yapacakları başvuru sonucunda gerçekleştirilecek değerlendirmeye göre bu halinin sona ereceği ve söz konusu mükelleflerin alış ve satışlarında genel usuller kapsamında tevkifat gerçekleşeceği konusu açıklığa kavuşturuldu.

PTT AŞ'nin posta işlerinin yürütülmesi konusunda aldığı hizmetlerin (gönderilerin toplanması, yüklenmesi, ayrımı, sevki ve işlenmesi gibi) iş gücü temin hizmeti çerçevesinde KDV tevkifatına tabi olduğu konusu tebliğde düzenlenerek uyuşmazlıkların bitmesi hedeflendi.

İşte detaylar...


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön