14 / 05 / 2024

KDV'de büyük değişiklik! Asgari tutar bakın ne oldu?

KDV'de büyük değişiklik! Asgari tutar bakın ne oldu?

Katma Değer Vergisi (KDV) uygulamalarında bazı değişiklikler yapılarak mükelleflerin 1 Şubat 2023 tarihinden itibaren yapılan işlemlerinde uygulanmak üzere, iade hakkı doğuran işlemlerinde, iade talebinde bulunacakları asgari tutar 2 bin TL olarak kesinleşti.



Hizmet nitelikli tevkifata tabi işlemlerden ortaya çıkan ve vergi inceleme raporuyla neticelendirilen KDV iade isteklerinin (temizlik, bahçe ve çevre bakım hizmetleri, makine, teçhizat, demirbaş ve taşıtlara ait tadil, bakım ve onarım hizmetleri; her türlü yemek servisi ve organizasyon hizmetleri, etüt, plan-proje, danışmanlık, denetim ve benzeri hizmetler, yapı denetim hizmeti, taşımacılık hizmetleri, her türlü baskı ve basım hizmeti, ticari reklam hizmetleri, işgücü temin hizmeti gibi) mükelleflerin zamanında gerçekleşmiş tam tasdik sözleşmesi bulunması şartı ile, yeminli mali müşavir (YMM) raporuyla da yerine getirilebilmesine olanak sağlanarak ilgili işlemlerdeki KDV iade prosedürleri kolaylaştırıldı.

KDV de büyük değişiklik! Asgari tutar bakın ne oldu?

İADE TALEBİNDE BULUNULABİLECEK ASGARİ TUTAR

Diğer taraftan, 6775 sayılı Cumhurbaşkanı Kararı ile 1 Şubat 2023 tarihinden itibaren gerçekleştirilen işlemlere uygulanmak üzere mükelleflerin KDV iade hakkı doğuran işlemleri ile ilgili olarak iade talebinde bulunabilecekleri asgari tutar 2 bin TL olarak kararlaştırıldı.

Tebliğ düzenlemesi ile birlikte huşunun hangi biçimde uygulamaya konulacağı detaylı olarak açıklandı. Bu kapsamda, mükelleflerin bir vergilendirme dönemindeki iade talep ücretlerinin 2 bin TL’den düşük olmasına rağmen sonraki vergilendirme dönemlerindeki iade talep tutarları ile beraber dikkate alındığı zaman söz konusu sınır aşılıyorsa iade gerçekleşebilecek.

Öğrencilere müjde! Yüzde 33 zamlandı! Her ay hesabınıza yatacak!

2023 emekli maaşı temmuz zammı bir bir hesaplandı! İşte en güncel zamlı maaş tablosu!

700 bin kamu işçisine müjde! Tarih netleşti! Tüm detaylar tek tek açıklandı!

Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön