27 / 04 / 2024

700 bin kamu işçisine müjde! Tarih netleşti! Tüm detaylar tek tek açıklandı!

700 bin kamu işçisine müjde! Tarih netleşti! Tüm detaylar tek tek açıklandı!

700 bin işçiyi yakından ilgilendiren görüşmelerde talepler belli olurken, TÜRK - İŞ ve HAK - İŞ taleplerini iletti. 700 binden fazla kamu çalışanını ilgilendiren Toplu İş Sözleşmesi görüşmelerinde taban ücretlerin brüt 15 bin TL’ye çıkarılmasını talep edildi.



Kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan yaklaşık 60 bin geçici işçi bulunduğuna söyleyen AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, 6 aydan az süreyle çalıştırılan, "mevsimlik işçi" diye adlandırılan işçilerin bulunduğunu anımsattı.

Elitaş, düzenleme ile birlikte geçici işçilerin, ilgili kurum ve kuruluşun ihtiyacı doğrultusunda ilgili ya da söz konusu bakanlığın izni dahilinde 11 ay 29 gün çalıştırılma imkanı elde edeceğini ifade etti.

#resim2>

GEÇİCİ İŞÇİLERE KADRO

Geçici işçilerin, çalıştıkları kurumda kadrolu işçi olabilmesi için de bir düzenleme yapılacağının altını çizen Elitaş, "Geçici işçi çalıştırılan kurum ve kuruluşlardaki kadrolarda herhangi bir şekilde boşalma olması halinde kurum ilan edecek ve kıdem sırasına göre halen çalışan ya da çalışma hakkına sahip geçici işçilere öncelik vermek ile beraber onları kadrolu işçi durumuna geçirmiş olacak” dedi. Kamudaki 700 bin işçinin zam pazarlığında trafik hızlandı. TÜRK-İŞ ve HAK-İŞ Toplu İş Sözleşmesi görüşmelerinde zam talebi kesinleşti.

Taraflar anlaşmanın seçimden önce bitirilmesini talep etti. İşçilerin iki senelik zam oranları ve diğer sosyal mali hakları netleşecek.

İşçi ve işveren tarafı, Kahramanmaraş merkezli deprem felaketi sonrası ara verilen görüşmelere kaldığı sürdürüyor.

TÜRK-İŞ VE HAK-İŞ'İN ZAM TALEBİ BELLİ OLDU

Sabah gazetesinde yer alan habere göre; TÜRK-İŞ ve HAK-İŞ, 700 binden fazla kamu işçisini ilgilendiren Toplu İş Sözleşmesi görüşmelerinde taban ücretlerin brüt 15 bin TL’ye çıkarılmasını, bütün ücretlere yüzde 15 bandında refah payı eklenmesini ve ilk 6 ay yüzde 45 zam yapılması talebini iletti.

İki konfederasyonca yapılan ortak açıklamada, 2023-2024 yılı Kamu Kesimi Toplu İş Sözleşmeleri Çerçeve Anlaşma Protokolüne ilişkin ortak taleplerin, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığına ve Türk Ağır Sanayii ve Hizmet Sektörü Kamu İşverenleri Sendikasına (TÜHİS) iletildiği ifade edildi.

İşte detaylar...


Geri Dön