01 / 05 / 2024

700 bin kamu işçisine zam hesabı nasıl yapılacak? Resmen belli oldu!

700 bin kamu işçisine zam hesabı nasıl yapılacak? Resmen belli oldu!

700 bini aşkın işçiyi ilgilendiren Kamu Toplu İş Sözleşmeleri Çerçeve Protokolü için son viraja girildi. Peki, kamu işçilerine zam oranı açıklandı mı, toplu sözleşme zam oranı ne zaman belli olur? İşte detaylar...



Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, 700 binden fazla işçiyi kapsayan toplu iş sözleşmesi görüşmeleri ile ilgili, bu hafta perşembe ya da cuma günü TÜRK-İŞ ve HAK-İŞ heyetleriyle görüşeceklerini söyleyerek bu toplantıda zam oranlarını paylaşacakları tarihi netleştireceklerini ve bu tarihin de seçimden önce olacağını ifade etti.

700 bin kamu işçisine zam hesabı nasıl yapılacak? Resmen belli oldu!

ZAM ORANI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Kamu işçileri, Toplu İş Sözleşmesi zammı için gelecek son dakika açıklamalarını yakından izlerken, hükümetin kamu işçisi zam teklifini kısa süre içerisinde revize ederek artırması bekleniyor.

Konu ile ilgili araştırmalar sürerken 700 bin kamu işçisi zammı için yeni bir gelişme meydana geldi. Türk-İş Başkanı Ergün Atalay, kamu işçisi zam pazarlığında gelinen son noktayı paylaştı.

TÜRK-İŞ'TEN TOPLU İŞ SÖZLEŞMESİ ZAMMI İÇİN YENİ AÇIKLAMA

TÜRK-İŞ Genel Başkanı Ergün Atalay, 2023 Yılı Kamu Toplu İş Sözleşmeleri Çerçeve Protokolü'ne ilişkin birtakım açıklama yaptı.

Atalay, yaptığı açıklamada "Biz 15 bin lira teklif ettik. Onlar da 12 bin lira teklif etti. Seçimden önce bitirmek istiyoruz. Ancak istediğimiz gibi bitsin istiyoruz. Kabul etmeyeceğimiz bir rakam olursa biz bu işin içinde olamayız” şeklinde ifade etti.

İşte detaylar...


Geri Dön