01 / 05 / 2024

2023 kamu işçisine yapılacak zam oranında son dakika gelişmesi! Acil bakın!

2023 kamu işçisine yapılacak zam oranında son dakika gelişmesi! Acil bakın!

Hükümetin 700 bin kamu işçisine yapılacak ilk 6 aylık zam teklifini Türk-İş Başkanı Ergün Atalay paylaştı. Kamu işçilerinin mali ve sosyal haklarını belirleyecek olan Toplu İş Sözleşmesi'nin ne zaman imzalanacağı da kamu işçileri tarafından merak konusu oldu.



Kamudaki 700 binden fazla işçinin mali ve sosyal haklarının çerçevesinin çizileceği Kamu Toplu İş Sözleşmeleri Çerçeve Protokolü'nün 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nden önce imzalanması öngörülüyor.

Kara yolları, Milli Eğitim ve Milli Savunma bakanlıkları, demir yolları, elektrik üretim santralleri, hastaneler, il özel idareleri, şeker fabrikaları ve üniversitelerin de aralarında yer aldığı kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan 700 binden fazla işçiyi kapsayan 2023 Yılı Kamu Toplu İş Sözleşmeleri Çerçeve Protokolü görüşmeleri sürüyor.

2023 kamu işçisine yapılacak zam oranında son dakika gelişmesi! Acil bakın!

TÜRK-İŞ ve HAK-İŞ'in işçi tarafını, Türk Ağır Sanayii ve Hizmet Sektörü Kamu İşverenleri Sendikasının (TÜHİS) ise kamu işveren tarafını temsil ettiği görüşmelerde, belirli bir seviyeye gelindi.

700 bin işçinin taban ücretin 11 bin 500 liraya çıkarılması ve bu yılın ilk altı ayında yüzde 30 oranında zam yapılması şeklindeki ilk teklifini, taban ücretin 12 bin liraya çıkarılması ve ilk altı ay yüzde 40 zam olarak güncellemesi ile birlikte pazarlıklar sıklaştı.

İşte detaylar...


Geri Dön