15 / 05 / 2024

2023 kamu işçisine yapılacak zam oranında son dakika gelişmesi! Acil bakın!

2023 kamu işçisine yapılacak zam oranında son dakika gelişmesi! Acil bakın!

Hükümetin 700 bin kamu işçisine yapılacak ilk 6 aylık zam teklifini Türk-İş Başkanı Ergün Atalay paylaştı. Kamu işçilerinin mali ve sosyal haklarını belirleyecek olan Toplu İş Sözleşmesi'nin ne zaman imzalanacağı da kamu işçileri tarafından merak konusu oldu.



İşçi kanadı, aylık brüt taban ücretin 15 bin liraya çıkarılması ve daha sonra tüm ücretlere yüzde 15 oranında refah payı eklenmesi ve daha sonra birinci altı ay için yüzde 45 oranında zam yapılması yönündeki ısrarını sürdürüyor. Bunun üzerine, hükümetten gelecek yeni teklifi de beklemeye başladı.

2023 kamu işçisine yapılacak zam oranında son dakika gelişmesi! Acil bakın!

"İŞÇİ KESİMİ OLARAK TEKLİFİ YETERSİZ BULDUK"

TÜRK-İŞ Genel Başkanı Ergün Atalay, TÜHİS'in taban tutarın 11 bin 500 liraya çıkarılması ve ilk altı ay için yüzde 30 zam yapılması teklifi ile beraber görüşmelerin tıkanmasından sonra Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'in devreye girdiğini ifade ederek, şu şekilde konuştu:

"Sayın Bakan Vedat Bilgin, Ramazan Bayramı’ndan önce, TÜRK-İŞ ve HAK-İŞ heyetleriyle bir araya gelerek, hükümetin yeni teklifinin taban ücretin 12 bin lira çıkarılması ve ilk altı ay için yüzde 40 zam yapılması şeklinde olduğunu tarafımıza bildirdi. Biz bu teklifi işçi tarafı olarak az bulduk ve bugün gelinen noktada, hükümetten güncel şartları, işçilerin alım gücünü ve ilettiğimiz isteklerimizi karşılayacak yeni bir teklifte bulunmasını talep ediyoruz.”

2023 TOKİ Çanakkale, Balıkesir, Bursa, Bilecik e-Devlet kura sonuçları! Tek tek açıklandı! Hemen bakın!

Diyanet İşleri Başkanlığı sürpriz personel alımı yapacak! Tam 4.538 personel alınacak!

Halkbank’tan müşterilerine büyük jest! Bir yıl geri ödemesiz tam 300 bin TL kredi fırsatı! Hemen bakın!


Geri Dön