02 / 05 / 2024

Öğrencilere müjde! Yüzde 33 zamlandı! Her ay hesabınıza yatacak!

Öğrencilere müjde! Yüzde 33 zamlandı! Her ay hesabınıza yatacak!

İŞKUR işbaşı eğitim programları doğrultusunda yaptığı ödemeleri yükseltti. 15 yaşından büyük herkesin katılabileceği projede katılımcılara ücret ödeniyor. İŞKUR, öğrenciler için ödemeleri artırarak aylık 8.506 liraya yükseltti.



İŞKUR, işbaşı eğitim programlarından faydalanan öğrencilere yaptığı günlük ödemeyi 327 TL seviyesine çıkardı. İŞKUR'dan yapılan yazılı açıklamaya göre, İŞKUR Yönetim Kurulunca alınan karar gereği daha önce söz konusu yönetmelik çerçevesinde gerçekleştirilen işbaşı eğitim programlarında yapılan günlük ödemeler tekrar düzenlendi.

Bu sayede, 1 Nisan tarihinden itibaren kurum tarafından düzenlenen işbaşı eğitim programlarında yararlanan lise ve altı örgün eğitime devam eden katılımcılar dışında herhangi bir öğrencilik statüsündeki katılımcılara, iş arayan statüsündeki katılımcılar için belirlenen ücret olan günlük 327 lira 18 kuruş ödemesi yapılacak.

Yüzde 33 seviyesindeki bir atış ile işbaşı eğitim programına 26 gün tam katılınması durumunda öğrencilere 8 bin 506 lira 68 kuruş tutarında ödeme gerçekleştirilecek.

Öğrencilere müjde! Yüzde 33 zamlandı! Her ay hesabınıza yatacak!

İŞBAŞI EĞİTİM PROGRAMLARINDAN FAYDALANMA KOŞULLARI

*İŞKUR'a kayıtlı işsiz olmak,
*15 yaşını tamamlamış olmak,
*İşverenin 1’nci ya da 2’nci derece kan hısımı veya eşi olmamak,

*Emekli olmamak,
*Programa başladığı tarihten önceki 1 senede program gerçekleşecek işverene ait vergi numarası altında yer alan işyerlerinde sigortalı olmamak,

*Kurum tarafından aynı meslekte düzenlenen kurs/programı tamamlamamış olmak,
*Programa katılmamaya ilişkin ceza almıyor olmak,
*İş ve meslek danışmanlığı hizmetlerinden yararlanma koşullarının sağlanması gerekmektedir.

Aynı zamanda, gerçekleştirilen mesleki eğitim kursundan veya işbaşı eğitim programından bir kişi maksimum 2’şer defa faydalanabilmekte olup katılımcıların kurs ve programlardan toplam faydalanma sayısı ise 3’ü aşmayacaktır.

İşte detaylar...

 


Geri Dön