27 / 04 / 2024

DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı: Beklenen büyük deprem için İstanbul'da kayda değer çalışma yapılmadı!

DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı: Beklenen büyük deprem için İstanbul'da kayda değer çalışma yapılmadı!

Beklenen büyük İstanbul depremi tüm Marmara bölgesini tedirgin ederken, alınan önlemler de tartışma konusu oluyor. DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı Ekmen, büyük deprem için kayda değer bir çalışma yapılmadığının altını çizdi.



Beklenen büyük İstanbul depremi, 50 bin kişinin hayatını kaybetmesine ve binlerce binanın yıkılmasına neden olan Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depremlerinin ardından yeniden sık sık gündem olmaya başladı. 

Deprem uzmanlarının 'Büyük deprem kapıda' diyerek uyardığı megakent için yeni bir kentsel dönüşüm planı açıklandı. Hükümet İstanbul'da uygulanması planlanan 'Yüzyılın Dönüşümü' ile ilgili detayları geçtiğimiz ay paylaşmıştı. 

DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Mersin Milletvekili Mehmet Emin Ekmen, katıldığı bir televizyon programında beklenen büyük İstanbul depremi ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Mehmet Emin Ekmen, İstanbul'un öncelikli sorunlarının, deprem, ulaşım, yeşil alan ve nüfus hareketleri olduğuna dikkat çekti. 

"Ekranlarda depremin 2023 Kahramanmaraş merkezli depremle beraber gündemimize girdiği gibi yaklaşımlar bulunuyor. Oysa çok yakın tarihte 1999 yılı Gölcük merkezli depremle tehdit altındaki kentlerden birinin İstanbul olduğu anlaşıldı" diye konuşan Ekmen, uzmanların da devletin de buna uygun birçok çalışma yaptığının altını çizdi. 

DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı: Beklenen büyük deprem için İstanbul da kayda değer çalışma yapılmadı!

BEKLENEN BÜYÜK İSTANBUL DEPREMİNE YÖNELİK HİÇBİR ŞEY YAPILMADI

Deva Partisi'nin resmi interneti sitesinde yer alan habere göre; DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Mersin Milletvekili Mehmet Emin Ekmen, tüm bunlara rağmen İstanbul'da depreme karşı hangi tedbirlerin alındığına ilişkin bir düşünüldüğünde, kayda değer hiçbir şeyin yapılmadığının ortada olduğunu söyledi. 

İstanbul için depreme hazırlığın büyük bir bütçe gerektirdiğine ve bunun 100 milyar dolar olduğunun söylendiğine dikkat çeken Ekmen, "Türkiye bu bütçeyi karşılayacak güçte bulunuyor" diye konuştu. 

Ekmen, 6 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen Kahramanmaraş depremi için yaklaşık 100 milyar dolar harcama yapıldığının da altını çizdi ve "50 bin vatandaşımız hayatını kaybetmeden, on binlerce binamız yıkılmadan, yüzlerce yerleşim yerleri, köy, belde, ilçe ve il viran olmadan bu bütçe neden ayrılmadı?" ifadelerini kullandı. 

DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı: Beklenen büyük deprem için İstanbul da kayda değer çalışma yapılmadı!

KONUT SAYISININ AYNI KALDIĞI, KREDİ DESTEKLERİ VERİLEN DÖNÜŞÜMLER ESAS ALINMALI 

Mehmet Emin Ekmen, konuya ilişkin açıklamasında, beklenen büyük İstanbul depremine hazırlık gerekçesiyle yapılan kentsel dönüşüm projelerinin mahallelerin imar yükünü arttıran birer rant projesi haline geldiğini ileri sürdü. 

Ekmen, yapılaşma hakkı ölçüsüzce arttırılan projelerin yerine, konut sayısının aynı kaldığı, Hazine'nin özel kredi destekleri verdiği kentsel yenilenme yaklaşımının esas alınması gerektiğine vurgu yaptı. 

Emekliler isyan etti: Kiram 4 bin TL, maaşım 7 bin 500 TL!

Bankalar artık toplumsal faydaya göre not alacak! Vatandaşlar ne diyor?

Ekrem İmamoğlu'ndan Karanfilköy dönüşüm projesi eleştirilerine yanıt!

Barınma sorunu öğrencileri de vurdu: O ilde 40 metrekare 1+1 evin kirası 4 bin TL'den başlıyor! 


Geri Dön