06 / 05 / 2024

fatsadaki maden projesinin bilirkişi raporu

fatsadaki maden projesinin bilirkişi raporu

Fatsa'da Bahçeler Mahallesi sınırları içindeki altın madenciliğiyle ilgili bilirkişi raporunda, maden firmasının ruhsatlarından birinin sit alanında kaldığını, bu şekilde faaliyete devam edilmesinin koruma politikaları ile uyuşmayacağı belirtildi.

Elazığ Maden'de yapılması planlanan konut projesinin akıbeti TBMM'de!

Elazığ'ın Maden ilçesinde yapılması planlanan konut projesinin akıbeti meclis gündemine taşındı. İYİ Parti'li Cinisli, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Isparta Maden Ocağı projesinin ÇED toplantısı 7 Mart'ta!

Isparta Sütçüler'deki II.B Grubu Maden Ocağı projesinin ÇED toplantısı yapılacak. Tesis için toplantı 7 Mart günü gerçekleşecek.

Kütahya Atık Depolama Alanı projesinin ÇED toplantısı 11 Ağustos'ta!

Eti Maden İşletmeleri Genel Müdürlüğü, Kütahya İli, Emet ilçesinde Kömür Yakıtlı Buhar Kazanı, Kurulu Gücünde Turbojeneratör Ünitesi ve Tehlikesiz Atık Depolama Alanı projesinin yapılması planlanmaktadır. Projenin ÇED toplantısı 11 Ağustos'ta yapılacak.

Isparta Eğirdir Maden Ocağı projesinin ÇED toplantısı 4 Ağustos'ta!

Sedef Kerestecilik Şirketi Isparta İli, Eğirdir İlçesi'nde Maden Ocağı Projesi yapılması ve işletilmesi planlanmaktadır. Projenin ÇED toplantısı 4 Ağustos Perşembe günü yapılacak.

Aydın Kalker ve Kırma-Eleme Tesisleri projesinin ÇED toplantısı 20 Temmuz'da !

Aydın İli, Söke İlçesi, Yamaç Mahallesinde 2-A Grubu Maden Ocakları ve Kırma-Eleme Tesisleri Projesi planlanmaktadır. Projesinin ÇED toplantısı 20 Temmuz'da yapılacak.

Isparta Maden Ocağı projesinin ÇED toplantısı 2 Haziran!

Isparta İli, Eğirdir İlçesi, Aşağıgökdere Köyü sınırlarında bulunan Maden Ocağı Kapasite Artış projesinin ÇED toplantısı 2 haziran günü 11:00'da gerçekleştirilecek...

İzmir Efemçukuru maden projesinin yürütmesi durduruldu!

İzmir'e su sağlayan havzada kurulan altın madeninin kapasite artırımına verilen ÇED olumlu kararı için, çevrecilerin itirazı üzerine 6'ncı İdare Mahkemesi, yürütmeyi durdurdu.

Manisa Çaldağı'daki maden projesinin ÇED raporu iptal edildi!

TURÇEP (Turgutlu Çevre Platformu) tarafından yapılan açıklamada, Çaldağı’nda işletilmek istenen nikel madeni için alınan ÇED raporunun mahkeme tarafından iptal edildiği bildirildi.

Isparta Maden ve Mermer Ocağı projesinin ÇED toplantısı 21 Nisan'da!

Isparta İli, Sütçüler İlçesi'nde yapılması planlanan Maden ve Mermer Ocağı projesinin ÇED toplantısı 21 Nisan günü saat 11:00'da gerçekleşecek...

Elazığ Maden'de TOKİ projesi anlatıldı!

İlçede yapılması planlanan TOKİ Projesinin hayata geçirilmesi amacıyla Maden Kaymakamı Davut Düzgün ve Belediye Başkanı Musa Orhan, ilçe sakinleriyle Belediye Düğün Salonunda bir araya geldi.

Çevre Şehircilik Bakanlığı Yozgat'taki maden işletmesini yapacak!

Aldridge Mineral Madencilik Ltd. Şti tarafından Maden İşletmesi projesinin yapılması planlanılanıyor..

Adapark projesinin havadan videosu!

Sur Yapı tarafından hayata geçirilen Adapark projesinin son halini www.havadanemlakvideo.com görüntüledi...

Mall of İstanbul projesinin videosu!

Torunlar GYO tarafından hayata geçirilen Mall of İstanbul projesinin son halini www.havadanemlakvideo.com görüntüledi...

fatsadaki maden projesinin bilirkişi raporu Haberi

fatsadaki maden projesinin bilirkişi raporu

Ordu Fatsa’daki altın madeninin ruhsatlarının sit alanında kaldığı ve bu sebeple 1. derece tarihi sit alanında maden faaliyeti yapılamayacağı gerekçesiyle köylüler, ruhsat veren Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığına başvurarak ruhsatların iptalini talep etmişlerdi. Bakanlığın başvuruyu reddetmesi sonrasında Ordu İdare Mahkemesine gidilerek, konu yargıya taşınmıştı. Mahkeme kapsamında tayin edilen bilirkişiler, yapılan keşif sonrasında maden firmasının mevcut olduğu ruhsatlardan birinin sit alanında kaldığını, bu şekilde faaliyete devam edilmesinin koruma politikaları ile uyuşmayacağı yönünde rapor hazırladı.


Fatsa Ünye Doğa Koruma Platformu Üyesi Eren Atasoy, “Siyanür kullanılarak altın ayrıştırmasının yaşamımızı, doğayı tehdit ettiğini biliyoruz. Bilim insanları da sürekli uyarıyor: Siyanürün toprağa, suya, havaya karışarak ölümlere neden olacağını. Bu konuda mücadelemiz sürüyor. Yargı yollarını da sonuna kadar kullanıyoruz. En son açtığımız davalardan biri de işletme...