29 / 04 / 2024

Manisa Çaldağı'daki maden projesinin ÇED raporu iptal edildi!

Manisa Çaldağı'daki maden projesinin ÇED raporu iptal edildi!

TURÇEP (Turgutlu Çevre Platformu) tarafından yapılan açıklamada, Çaldağı’nda işletilmek istenen nikel madeni için alınan ÇED raporunun mahkeme tarafından iptal edildiği bildirildi.



11 Nisan Pazartesi günü mahkeme kararı ve müjdeli haberi halkla paylaşmak için TURÇEP tarafından bir basın açıklaması yapılacak.


TURÇEP (Turgutlu Çevre Platformu) tarafından yapılan açıklamada, Çaldağı’nda işletilmek istenen nikel madeni için alınan ÇED raporunun mahkeme tarafından iptal edildiği bildirildi. Manisa 2 Nolu İdare Mahkemesi’nde görülen davanın duruşması 10 Şubat tarihinde yapılmış, davacı ve davalıları dinleyen mahkeme heyeti kararını daha sonra bildireceğini belirtmişti. Turgutlu Çaldağı’nda işletilmek istenen nikel madeni için alınan ÇED raporunun Bakanlık tarafından onaylamasına karşı “ÇED raporunun iptali ve yürütmenin durdurulması” talebiyle TURÇEP, EGEÇEP, TMMOB’a bağlı bazı odalar, TEMA Vakfı ve CHP ile yöre halkının açtığı davada, mahkeme heyetinin kararını tebliğ ettiğini açıklayan TURÇEP, mahkemenin ÇED raporunu iptal ederek yürütmeyi durdurma kararı verdiğini bildirdi. 


Müjdeli haberi halkla paylaşmak için Pazartesi günü bir basın açıklaması yapacaklarını bildiren TURÇEP, konu hakkında basına yaptığı kısa açıklamada şunları söyledi: “En başından beri hep doğruları söyledik. Mücadelemizde haklıydık ve haklılığımız bir kez daha mahkeme kararı ile de böylece ispatlandı. Maden şirketine ve aldığı ÇED raporuna onay veren Bakanlık kararına karşı açtığımız davayı kazandık, Çaldağı nikel madeni ÇED raporu iptal edildi. Mücadelemizdeki haklılık, kararlılık, birlik ve dayanışma ile halkımızın eseri olan bu başarıyı müjdeli bir haber coşkusu içinde halkımız ve kamuoyu ile paylaşacağız. Bu amaçla 11 Nisan Pazartesi günü saat 18.00'de yapacağımız basın açıklamamıza tüm halkımızı bekliyoruz. Haklıydık, kazandık, ÇED oyunlarını bozduk! Şimdi sıra madende! Haklıyız ve yine kazanacağız!”


40’ın üzerindeki sivil toplum örgütü, meslek odaları ile siyasi partilerin bileşeni olduğu TURÇEP tarafından düzenlenecek basın açıklaması 11 Nisan Pazartesi günü saat 18.00’de Belediye karşısındaki Saat Kulesi önünde yapılacak.




Turgutlu Yankı Gazetesi


Geri Dön