16 / 05 / 2024

Manisa Çaldağı çed

Manisa Çaldağı çed

TURÇEP (Turgutlu Çevre Platformu) tarafından yapılan açıklamada, Çaldağı’nda işletilmek istenen nikel madeni için alınan ÇED raporunun mahkeme tarafından iptal edildiği bildirildi.

Manisa Çaldağı'daki maden projesinin ÇED raporu iptal edildi!

TURÇEP (Turgutlu Çevre Platformu) tarafından yapılan açıklamada, Çaldağı’nda işletilmek istenen nikel madeni için alınan ÇED raporunun mahkeme tarafından iptal edildiği bildirildi.

Manisa Kalker Ocağı ve Kırma-Eleme Tesisi projesinin ÇED toplantısı 5 Ocak'ta!

Manisa Akhisar'da yer alan Kalker Ocağı ve Kırma-Eleme Tesisi Kapasite Artışı Projesi'nin yapılmasına ilişkin ÇED toplantısı 5 Ocak 2016 günü 13:30'da gerçekleşecek.

İdris Güllüce Çaldağ ÇED onayını değerlendirdi!

İdris Güllüce "ÇED raporu nihai bir hal değil, ruhsat değil, bir taahhütler zinciridir. Daha sonra bu raporu alan vatandaş hangi doğruları, hangi yanlışları yapacak, bu uygulamada belli olacak" dedi.

Çaldağ'da nikel çıkarma projesine onay!

Çaldağ'da nikel çıkarma projesine onay verildi. Çaldağı’nda nikel cevherinin çıkartılmasıyla ilgili hazırlanan Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) raporuna, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından onay verildiği öğrenildi.

Çaldağ'daki madene ÇED onayı verildi!

Turgutlu Çevre Platformu ( TURÇEP ), ilçede yaklaşık 2 milyon ağacın kesileceğinin ileri sürüldüğü Çaldağı Nikel Madeni projesinin çevresel etki değerlendirmesi (ÇED) raporunun onaylanmasına tepki gösterdi.

Selendi Göleti projesinde ÇED süreci başladı!

Manisa’nın Selendi ilçesinde yapılacak olan Selendi Göleti için hazırlanan ÇED başvuru dosyası incelenerek uygun bulundu. Selendi Barajı Manisa Göleti ilçenin 4,5 kilometre kuzeydoğusunda Selendi Çayı üzerinde kurulacak...

Manisa Katlı Otapark'ın inşaat çalışmaları tamamlanmak üzere!

Manisa Belediyesi’nin 1. Anafartalar Mahallesi’nde Subay Lojmanları olarak bilinen bölgeye katlı otopark yapımı için başlattığı çalışmalarda sona gelindi.

Tesco Kipa Manisa'da Soma Kurtuluş şubesini açtı!

Tesco Kipa, bugün Manisa'da Soma Kurtuluş şubesinin açılışını gerçekleştirdi...

Manisa Kule Peribacaları tabiat anıtı ilan edildi!

Manisa'nın Kula ilçesinde bulunan Kula Peribacaları'yla Türkiye'nin tabiat anıtı sayısı 107'ye ulaştı...

TOKİ Manisa Kula'da başvuru dönemi bugün başladı!

TOKİ Manisa Kula Alt Gelir Grubu kapsamında yer alan 162 adet konut için başvurular bugün başladı...

Manisa Ulupark'taki yürüme yolları ve bordürler yenileniyor!

Manisa Belediyesi, tarihi Ulupark’ta sesli ve ışıklı havuz düzenlemesine başladı, yürüme yollarının ve bordürlerinin de yenileneceği çalışmayla, Ulupark’ın çehresinin değişeceği belirtildi

Manisa'da arsa ve fabrika 6 milyon 149 bin liraya!

Manisa'da bulunan 4 bin 253 metrekare yüzölçümlü arsa, 4 bin 620 metrekare yüzölçümlü depo ve arsa, 12 bin 603 metrekare yüzöçümlü fabrika binası 25 Şubat 2013 tarihindeki ihalede satışa çıkacak.

TOKİ Bartın ve Manisa'da sağlık merkezi ve eczane ihalesi bugün!

TOKİ Bartın Ulus Kumluca ve Manisa Kula'da Aile Sağlık Merkezi ve eczane ihalesi bugün saat 14.00'te yapılıyor...

Manisa Çaldağı çed Haberi

Manisa Çaldağı çed

11 Nisan Pazartesi günü mahkeme kararı ve müjdeli haberi halkla paylaşmak için TURÇEP tarafından bir basın açıklaması yapılacak.


TURÇEP (Turgutlu Çevre Platformu) tarafından yapılan açıklamada, Çaldağı’nda işletilmek istenen nikel madeni için alınan ÇED raporunun mahkeme tarafından iptal edildiği bildirildi. Manisa 2 Nolu İdare Mahkemesi’nde görülen davanın duruşması 10 Şubat tarihinde yapılmış, davacı ve davalıları dinleyen mahkeme heyeti kararını daha sonra bildireceğini belirtmişti. Turgutlu Çaldağı’nda işletilmek istenen nikel madeni için alınan ÇED raporunun Bakanlık tarafından onaylamasına karşı “ÇED raporunun iptali ve yürütmenin durdurulması” talebiyle TURÇEP, EGEÇEP, TMMOB’a bağlı bazı odalar, TEMA Vakfı ve CHP ile yöre halkının açtığı davada, mahkeme heyetinin kararını tebliğ ettiğini açıklayan TURÇEP, mahkemenin ÇED raporunu iptal ederek yürütmeyi durdurma kararı verdiğini bildirdi. 


Müjdeli haberi halkla paylaşmak için Pazartesi...