16 / 05 / 2024

Manisa Çaldağı maden projesi

Manisa Çaldağı maden projesi

TURÇEP (Turgutlu Çevre Platformu) tarafından yapılan açıklamada, Çaldağı’nda işletilmek istenen nikel madeni için alınan ÇED raporunun mahkeme tarafından iptal edildiği bildirildi.

Manisa Soma'da 8.5 milyon TL'ye satılık 11 adet gayrimenkul!

Soma Bel İnşaat Maden Tarım Gıda Sağlık Emlak San. ve Tic. A.Ş., Manisa Soma'da yer alan 11 adet gayrimenkulü 8 milyon 551 bin TL bedelle satışa çıkardı.

Manisa Çaldağı'daki maden projesinin ÇED raporu iptal edildi!

TURÇEP (Turgutlu Çevre Platformu) tarafından yapılan açıklamada, Çaldağı’nda işletilmek istenen nikel madeni için alınan ÇED raporunun mahkeme tarafından iptal edildiği bildirildi.

Manisa'da 2 maden ocağının işletmesi 5 yıllığına devredilecek!

Manisa Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı, Manisa'da bulunan 2 maden ocağının 5 yıllık işletme hakkını ihaleye çıkartıyor. Açık teklif usulüyle ihale edilecek olan madenlerin muhammen bedeli 1 milyon 332 bin 250,42 TL olarak belirlendi.

Manisa Gölmarmara'da 5 yıllık maden ocağı işletme hakkı ihale edilecek!

Manisa Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı, Gölmarmara İlçesine bağlı Çömlekçi Mahallesi'nde bulunan maden ocağını ihaleye çıkarıyor. İhale ile kum ve çakıl üretimi amacıyla 5 yıllık maden işletme hakkı ve ruhsatı verilecek.

TOKİ Manisa Soma 301 konut ihalesi bugün yapılacak!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Manisa Soma'da maden kazasında hayatını kaybeden işçilerin aileleri için 301 konutluk proje yaptırıyor. 301 konut ihalesi bugün saat 15:00'te yapılacak.

Salihli'de Kaynak Suyu Maden Suyu ve Gazlı İçecekler Dolum Tesisi kiralama ihalesi 18 Kasım'da!

Manisa Salihli'de yer alan Kaynak Suyu Maden Suyu ve Gazlı İçecekler Dolum Tesisi kiralama işi belediye tarafından ihaleye çıkarılıyor. Tesisin ihalesi 18 Kasım 2014 Salı günü yapılacak...

Maden sektöründe iş sağlığı ve güvenliği için kurulan araştırma komisyonunun görev süresi uzatıldı!

Manisa Soma'da başta 13 Mayıs 2014'te meydana gelen maden kazalarının araştırılarak bu sektörde alınması gereken İş Sağlığı ve İş Güvenliği Tedbirlerinin Belirlenmesi amacıyla kurulan meclis araştırması komisyonunun görev süresi uzatıldı...

Eynez Maden Ocağı dört gün önce yeniden yanmaya başladı!

Soma Kömür İşletmeleri A.Ş.’ye ait Eynez Maden Ocağı dört gün önce yeniden yanmaya başladı. Söküm çalışmalarının durduğunu vurgulayan CHP Manisa Milletvekili Özgür Özel, kazanın olduğu yerde yeni bir yangın çıktığını açıkladı.

Işıklar Maden Ocağı'nda 1.700 işçi işbaşı yaptı!

Manisa'nın Soma ilçesinde, 13 Mayıs tarihinde 301 işçinin yaşamını yitirdiği maden faciasının yaşandığı ocağı işleten Soma Kömür İşletmeleri'ne ait Işıklar maden ocağına yeniden üretim izni verildi.

TBMM Soma Maden Faciasını Araştırma Komisyonu, Manisa'da!

Dün geldikleri Manisa 'dan sabah saatlerinde Soma'ya geçen TBMM Soma Maden Faciasını Araştırma Komisyonu üyeleri, Ege Linyit İşletmeleri misafirhanesinde madenci kıyafetleri giydikten sonra Eynez Maden Ocağı'na geldi.

Taner Yıldız: Soma'daki maden faciasında ölenlerin sayısı 274'e yükseldi!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Manisa'nın Soma ilçesinde bulunan Soma Kömür İşletmeleri'ne ait maden ocağında meydana gelen trafo patlamasında hayatını kaybedenlerin sayısının 274'e yükseldiğini söyledi...

Lokman Çağırıcı Soma'daki maden kazası üzerine başsağlığı mesajı yayınladı!

Manisa Soma’da maden ocağında meydana gelen kazada vefat eden 238 vatandaşımızın vefatı üzerine Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, bir başsağlığı mesajı yayınladı. Bağcılar Belediyesi'nin tüm programlarını iptal ettiği bildirildi...

Ukra İnşaat'tan Soma'daki maden faciası için taziye!

Ukra İnşaat, Manisa Soma'da yaşanan maden faciasında hayatını kaybeden maden işçileri ve aileleri için bir başsağlığı mesajı yayımladı. İşte Ukra İnşaat tarafından Twitter ve Facebook hesaplarından açıklanan o taziye mesajı...

Manisa Çaldağı maden projesi Haberi

Manisa Çaldağı maden projesi

11 Nisan Pazartesi günü mahkeme kararı ve müjdeli haberi halkla paylaşmak için TURÇEP tarafından bir basın açıklaması yapılacak.


TURÇEP (Turgutlu Çevre Platformu) tarafından yapılan açıklamada, Çaldağı’nda işletilmek istenen nikel madeni için alınan ÇED raporunun mahkeme tarafından iptal edildiği bildirildi. Manisa 2 Nolu İdare Mahkemesi’nde görülen davanın duruşması 10 Şubat tarihinde yapılmış, davacı ve davalıları dinleyen mahkeme heyeti kararını daha sonra bildireceğini belirtmişti. Turgutlu Çaldağı’nda işletilmek istenen nikel madeni için alınan ÇED raporunun Bakanlık tarafından onaylamasına karşı “ÇED raporunun iptali ve yürütmenin durdurulması” talebiyle TURÇEP, EGEÇEP, TMMOB’a bağlı bazı odalar, TEMA Vakfı ve CHP ile yöre halkının açtığı davada, mahkeme heyetinin kararını tebliğ ettiğini açıklayan TURÇEP, mahkemenin ÇED raporunu iptal ederek yürütmeyi durdurma kararı verdiğini bildirdi. 


Müjdeli haberi halkla paylaşmak için Pazartesi...