30 / 04 / 2024

Elazığ Maden'de yapılması planlanan konut projesinin akıbeti TBMM'de!

Elazığ Maden'de yapılması planlanan konut projesinin akıbeti TBMM'de!

Elazığ'ın Maden ilçesinde yapılması planlanan konut projesinin akıbeti meclis gündemine taşındı. İYİ Parti'li Cinisli, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...



İYİ Parti Erzurum Milletvekili Muhammet Naci Cinisli, Elazığ'ın Maden ilçesinde yapılması planlanan konut projesinin akıbetine ilişkin soru önergesi verdi. Cinisli, sorusunun Çevre Ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum tarafından yanıtlandırılmasını istedi.

İYİ Parti'li Cinisli, ''Aşağıdaki sorularımın Çevre ve Şehircilik Bakanı Sayın Murat Kurum tarafından yazılı olarak cevaplandırılmasını saygılarımla arz ederim'' diye konuştu.

Cinisli, açıklamalarına şu şekilde devam etti: ''Bakanlığınız koordinesinde, Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın destekleriyle “Her Yıl 100 Bin Yeni Sosyal Konut” kapsamında Elazığ’ın Maden ilçe merkezinde yapılacak olan 150 konut projesi için 26 Aralık 2019 - 15 Ocak 2020 tarihleri arasında başvurular alınmıştır. Daha sonra 21 Mayıs 2020 tarihinde düzenlenen kurayla 2+1 daire tipinde 105, 3+1 daire tipinde de 45 kişi olmak üzere toplam 150 hak sahibi belirlenmiştir.''

Elazığ Maden de yapılması planlanan konut projesinin akıbeti TBMM de!

İYİ Parti Erzurum Milletvekili Muhammet Naci Cinisli'nin soruları:
1. Maden ilçe merkezinde yapılacak olan 150 sosyal konut inşaatına ne zaman başlanılacaktır? 
2. Acil konut ihtiyacı ve beklentisi içerisindeki Madenli vatandaşlarımıza yapılacak olan 150 sosyal konut dışında ek proje sunulması gündeminizde midir? 
3. Ata topraklarında yurtlaşmayı sürdürmek hasletiyle yaklaşık 3 yıldır her türlü olumsuzluğa katlanan Madenli vatandaşlarımıza Bakanlık olarak gereken ilgiyi gösterdiğinizi düşünüyor musunuz? 

Nuran AYDIN/Emlakkulisi.com


Geri Dön